måndag 28 september 2009

Behov av lite mysighet



Under rådande höstblåst och höstregn skulle jag gärna sitta och kura i en sådan här mysig vinkällare. Levande ljus, ett gott glas rött och lite Melody Gardot i bakgrunden.

lördag 26 september 2009

Usch, fy, blä!




Säsongens första hemmamatch i Läkerol Arena -Brynäs mot Skellefteå- var efterlängtad. Mycket efterlängtad. Den började bra och Brynäs visade en sällan skådad energi. Efter tre minuter gjorde Brynäs mål och det kändes toppenbra, det här skulle gå som en dans. Men redan tio minuter in i första perioden tappade man konceptet och resten av matchen blev både sömnig och trög. Inte ett spår av dom första minuternas spelglädje, teknik och energinivå. Gäsp!

Stisses krönika (som kan läsas här) sammanfattar läget mycket bra, spelarna gjorde definitivt inte rätt för sina löner i kväll. 53 matcher kvar för Brynäs den här säsongen, jag hoppas att det bara blir bättre från och med nu. Annars vete sjutton om vi kommer att prioritera att lägga pengar på hockeybiljetter. Snälla gullepojkar, vakna nu!

Kalas



Vi har ju haft kalas den här veckan, maken börjar bli gammal! :) Tyvärr kom det inga gäster men det blev desto mer tårta över till oss andra. Och vi hade en riktigt mysig kväll bara vi fyra.

fredag 25 september 2009

Kontoret



Här det blivande kontoret och tv-rummet på övervåningen, som liksom Klaras rum har fått nytt golv och ny färg på tak och väggar. Här krävdes det massor av underarbete innan målningen kunde ta vid, men nu är det äntligen klart.

Även här är det mycket piff kvar, och datorn ska så klart på plats. Jag tror att det kommer att bli rätt mysigt att sitta här uppe och titta på film, eller titta på foton på Niklas datorskärm som kommer att vara mer än dubbelt så stor som den jag sitter vid nu.

torsdag 24 september 2009

Klaras rum




Rummet är fortfarande ganska kalt men det mesta är på plats. Matta och lampor ska inhandlas och spegel och tavlor ska upp på väggarna, men det tar vi allt eftersom. Nu får ni en liten tjuvtitt i alla fall. Klara trivs jättebra i sitt nya rum!

Presenttips



Ett litet tips på födelsedags- eller gåbortpresent så här på hösten. Den här korgen fylld med ekologiskt odlade grönsaker gav jag bort i 35-årspresent härom veckan.

måndag 21 september 2009

Tjuvtitt på kontoret




Jag har varit dålig på att uppdatera om vår renovering på övervåningen. Två rum är faktiskt färdiga nu, både Klaras rum och kontoret. Men då det återstår mycket, mycket piff känns det inte så roligt att ta bilder på kala och halvtomma rum.

I kväll har det i alla fall monterats skrivbord och stol till kontoret, så här får ni se en bild på golv, väggar och möbler i en liten del av rummet.

I morgon ska den grå soffan flyttas in i kontoret och sedan är det väl lite tavlor, lampor, kuddar och en matta som ska inhandlas. Men vi kommer att fylla på lite i taget på övervåningen, det får ta den tid det tar.

söndag 20 september 2009

Höst



När hösten kommer vill jag förändra, organisera och rensa upp. Bloggen är inget undantag, så nu blev det lite ändring bland färgerna. Får se hur jag kommer att trivas med detta upplägg.

Höstfärger är jag inte ett dugg sugen på, i år känns det bara jobbigt att löven på träden börjar gulna. Jag vill ha gröna blad och pastelliga blommor! Men det är bara att gilla läget antar jag, även om jag tycker att det gula, orangea och roströda känns påträngande ilsket för tillfället.

Jag försöker i alla fall att njuta av det som är positivt mitt i hösteländet. Mörka kvällar, levande ljus... Nåt mer kommer jag faktiskt inte på!

lördag 19 september 2009

Snablar så många kablar!



Jag får ofta frågan om det inte är jobbigt att flytta så ofta som vi gör. Nej inte ett dugg faktiskt. Bara jag slipper ta ansvar för kabelkartongen...

Min förlorade kärlek



Min kära gamla Mitsubishi FTO, å vad jag saknar dig! Nu kör jag en vit Audi A4 som visserligen går som en klocka och har ett större baksätesutrymme för barnen, men den kan inte alls mäta sig med mitt Nya Zeeländska silversmycke. Om inte ratten hade suttit på fel sida hade den fått följa med i containern till Sverige!

onsdag 16 september 2009

På önskelistan



Å vad jag vill ha! Superfint armband från Humanity som finns att beställa här. Finns i många fina färger men jag tycker nog att den här sticker ut lite.

Jobba, sova, jobba, sova...



Det här är mitt ide, min privata lilla grotta. Här tillbringar jag det mesta av min tid då jag inte är på jobbet (gör fem nätter och ett kvällsskift denna vecka) eller målar på övervåningen. Här finns det mesta jag behöver, jag kräver inte så mycket mer än en skön kudde och en trave böcker. Det enda jag funderar på är om jag kanske ska ställa in vårt extrakylskåp här inne så att jag slipper gå hela vägen till köket när jag blir hungrig. En potta under sängen skulle kunna lösa vissa andra små problem.

Eftersom jag och Niklas numera sover i skift finns det ingen anledning att bädda sängen, den ser alltid så här gosigt inbjudande ut

När det gäller jobbet så gick jag ju från första september ner från heltid till 80%, eller det var planen i alla fall. I praktiken har jag istället hittills jobbat sisådär 150%. Pga planering inför svininfluensan har vår avdelning hastigt och lustigt blivit delad, den ena halvan har fått flytta till nya lokaler och den andra halvan är kvar. Personalgruppen har splittrats och behovet av extrapersonal blev akut. Eftersom det inte finns någon extrapersonal att ta till så blir det ordinarie personal som får täcka upp, till skyhöga kostnader för sjukhuset i form av kvalificerad övertidsersättning.

Med tanke på ersättningen finns det just nu ingen anledning att inte plocka på sig så många extrapass det bara går. Visst blir man trött men det kommer att ge god utdelning i lönekuvertet nästa månad. Och så länge jag har det svala och tysta sovrummet att dra mig tillbaka i under min lediga tid så klarar jag nog av att jobba hårt i ett par veckor. Men sedan får dom klara sig utan mina extrapass, för då vill jag njuta av mitt ursprungliga luftiga schema och kanske till och med hinna med lite tvättning och städning.

lördag 12 september 2009

Lite inspiration i renoveringstider



Gammalt och nytt, klassiskt och modernt, neutral bas med färg som tillägg. Just precis vad jag gillar, ett vackert och personligt hem!

onsdag 9 september 2009

Galanta gaddar



Dagens tandläkarbesök blev som brukligt en ganska positiv upplevelse. 34 år och inte en enda lagning i munnen, det är jag väldigt nöjd med. Jag sköter inte mina tänder bättre än någon annan, jag har nog helt enkelt haft tur. Men att få beröm av självaste övertandläkaren kändes riktigt bra! :)

söndag 6 september 2009

Kräftskiva och lite jobb




Årets första och förmodligen enda kräftskiva hemma hos oss. Som tillbehör minipajer, halloumisallad, bröd och en bunt med goda vänner. En trevlig och avslappnad kväll efter jobbhelgen, det var precis vad jag behövde. Särskilt som denna söndagkväll även är en sorts uppladdning inför morgondagen.

Veckan som kommer bjuder på en massa jobb, betydligt mer än vad som var planerat från början. Avdelningsflytt med komplikationer kan man säga att det blir, så det är mycket som ska ordnas de närmaste dagarna. Tur att vi är ett bra gäng på jobbet, det här ska nog lösa sig på bästa sätt till slut. Och gör det inte det får man försöka hitta en annan lösning som ändå känns okej. Att jobba åt landstinget är om inte tryggt så i alla fall spännande!

lördag 5 september 2009

Lördag kväll



Klicka på bilden om det är svårt att läsa.

Sovrum en gång till



Trött som jag är så här på lördagskvällen får det bli ett sovrumsinlägg igen. Det här sovrummet är rofyllt så det förslår, med den behagliga väggfärgen och de neutrala möblerna och sängkläderna. Och fönstret, aaaah...

Bild Alvhem

fredag 4 september 2009

Drömkök



Ett jättefint kök från Kvänum, det här skulle jag verkligen kunna tänka mig. Och fönstren och glasdörrarna med sin välvda överkant och allt ljus som kommer in, helt underbart! Det rutiga golvet passar jättebra till, ger köket lite umf liksom.

onsdag 2 september 2009

Vid spisen



Jag har letat ett tag efter ett rektangulärt fat eller en bricka att ha oljor och kryddor på bredvid spisen. Visste vad jag ville ha men kunde inte hitta något. När jag såg det här fatet på Åhléns tyckte jag först att det var synd att det inte var rektangulärt men när jag kom hem med det var det ju helt perfekt. Självklart var det ett runt fat jag skulle ha!

tisdag 1 september 2009

Å vad det är roligt att renovera...




Rödamattanrapport



Jag har inte rapporterat något från min kväll på röda mattan men här är en bild tagen innan vi åkte. Och precis innan läppglansen smetades på ser jag! Det var ett tappert försök att göra som mode-bloggorskorna och ta en sådan där "dagens-outfit-bild" men man ser ju inte så mycket av själva klänningen... Får nog ta bilden genom spegeln nästa gång!

Jag tog inte med kameran till Harrys (jodå, jag kan skiljas från den kortare stunder), men kan berätta att vi hade en toppenkväll! Jättefin röd matta, jättegod mat, jättetrevliga människor, jättefina kristallkronor... Harrys kommer helt klart att bli vårt stamställe!