fredag 19 juli 2013

EN DAG I TARRAGONA



Den gamla amfiteatern i Tarragona.





Här fick det bli en välbehövlig glasspaus!



Massor av mysiga uteserveringar.



Historiens vingslag gör sig påminda överallt.





Smala gränder överallt, här kan man strosa omkring hur länge som helst!







Katedralen är magnifik!



Den gamla akvedukten Pont Del Diable strax utanför Tarragona var väl värd ett besök!


Under vår resa i Spanien tillbringade vi en dag i den vackra staden Tarragona. Här finns massor av lämningar från tiden då romarna styrde, och det var hur mysigt som helst att bara strosa omkring och njuta av allt det vackra. Trånga gränder, sneda gamla hus, ruiner, mysiga små kaféer... Jag ville bara flytta in i ett av dom gamla slitna husen, odla pelargoner på den minimala balkongen och dricka mitt morgonkaffe på cafét på torget. Ja, jag gillar att dagdrömma!

Det känns som om tiden går lite extra fort nu när det är sommar. Jag försöker att fånga dagen och njuta så mycket jag bara kan både mellan och under jobbpassen, men jag hinner ändå inte riktigt med i svängarna. Det är redan 19 juli och jag kan bara inte förstå var tiden tar vägen. Men det är väl ett ålderstecken helt enkelt, det där att det känns som att tiden går fortare och fortare. 

Jag har i alla fall ägnat massor av tid denna sommar åt att läsa, jag plöjer bok efter bok och får liksom aldrig nog. Jag har läst några riktigt, riktigt bra böcker och ska sätta mig ner och skriva lite om dom någon dag. Jag vill ju så klart tipsa om alla dessa guldkorn!

söndag 7 juli 2013

SKÄRMFLYG


  
Sekunderna innan mitt tandemflyg.



På väg att bogseras upp av båten, vi nådde till slut en höjd av 1000 meter.



På väg ner mot landning, detta gick ju bra!


Niklas är ju en dedikerad skärmflygare men inte förrän idag har det blivit av att jag provat. Det är inte rädsla som har gjort att det dröjt så länge utan mer timing. Men nu fick jag ett presentkort på ett tandemflyg i födelsedagspresent och då blev det också av att det bokades in. Idag var det äntligen dags, väckarklockan ringde tidigt och sedan begav vi oss mot Mora. Jag var inte ett dugg nervös, det kändes bara bra. Jag vet inte om jag är den första nybörjare som nånsin bett instruktören välja akroskärm i stället för vanlig, jag ville ju ha lite skoj och spänning på vägen ner!

Att till slut hänga där uppe på 1000 meter var totalt avkopplande och bara skönt, det var inte ett dugg otäckt. Utsikten över Dalarna var fantastisk och jag fick en helt ny bild av landskapet. Vägen ner var behaglig och jag fick faktiskt som jag ville där på slutet med lite kill i magen också.

Visst kommer det bli fler flyg, men troligen bara tandem. Jag har inte tålamodet som behövs för att ha egen skärm och ägna timme ut och timme in med att invänta rätt vindar, och ibland behöva åka hem efter en hel helg trettio mil bort utan att ha fått flyga en enda gång. Men som sagt, jag dyker gärna upp som gubben i lådan om förutsättningarna är dom rätta, och betalar för bekvämligheten att få ha en rutinerad kille med som sköter utrustningen! Enklast vore förstås om Niklas ordnade licens för tandemflyg, jag ska puffa för det!


lördag 6 juli 2013

SOMMARGOTT




Jag har tipsat om detta förut men gör det igen, det är sommarens allra godaste dryck! Denna gång hade jag missat att göra iskuber, så jag använde frusna hallon istället. Det visade sig vara en toppenidé, drinken blev ännu godare! Så här gör jag ett glas:

Sprite zero
En halv lime i klyftor, pressa ut en del av saften
Mynta, mortla några av bladen lätt så att smaken kommer fram
Massor av is
Hallon om man vill

Drick och njut!

fredag 5 juli 2013

VI BÖRJAR VÄL MED LITE STRAND












Vi har varit hemma från Spanien i snart en vecka, men inte förrän nu har jag kunnat sätta mig ner och börja sortera intrycken och minnena. Ibland kan det bli så där, jag behöver lite tid för mig själv innan jag kan och orkar dela med mig av sådant jag varit med om. Jag börjar med några strandbilder idag även om vi faktiskt har tillbringat mer tid vid poolen.

Vi hade en helt underbar vecka i Salou, där vi bodde och gjorde utflykter ifrån. Jag hade aldrig hört talas om Costa Daurada som området heter innan vi började leta efter resor, men det visade sig vara jättefint. Just Salou är uppbyggt på turism och där fullkomligt kryllade av hotell, restauranger och souvenirbutiker, men det var ändå hur mysigt som helst. Vi bodde inte mitt i stan, utan lite utanför och direkt vid vattnet. Vårt hotell syns på bilden längst ner, den vita byggnaden precis i mitten. Att titta ut över Medelhavet det första man gör på morgonen och det sista man gör på kvällen var underbart!

Vädret under vår semester var helt perfekt, 25-28 grader och strålande sol. Vi har solat och badat men även hittat på saker, vi vill ju alla fyra att det ska vara en bra blandning. En av dagarna tillbringades på Port Aventura, ett stort nöjesfält några kilometer från vårt hotell. Vi har även sett Tarragona (underbar stad!) och Barcelona (som vi med facit i hand kanske hellre hade hoppat över) samt njutit av god mat i Salou med omnejd. Vi har naturligtvis inte sett allt av området under vår vecka, fokus har varit att göra saker som alla tycker om och att däremellan bara vila och bada. Men till nästa gång har vi både olivlundar, vingårdar, kyrkor och mysiga små byar kvar att besöka, för det blir garanterat ett återseende så småningom!