fredag 6 mars 2009

Laxmiddag igen



Vilken härligt kväll! Eftermiddagen har ägnats åt bakning inför morgondagens kalas. Sedan var det dags för middag, ganska sent som vanligt här hemma. Efter middagen klädde vi på oss och tog en promenad alla fyra, det var så skönt! Nu har barnen lagt sig och vi vuxna halvligger i soffan som sig bör. 

Bilden på kvällens middag ser allt annat än lockande ut men jag kan intyga att det var väldigt gott! Här kommer receptet, enkelt och bra.

Lax med fetaost

4 bitar lax
1 förpackning fetaost
3 dl vispgrädde
1 lime
Salt
Citronpeppar

En färsk laxsida delas i portionsbitar (alternativt köp färdiga portionsbitar), saltas och läggs i smörad ugnsform. Mosa fetaost och blanda med grädde samt rivet skal och saft från en lime. Salta och peppra efter behag. Häll såsen över fisken och grädda i 200° varm ugn ca 20 min eller tills laxen är färdig.

Serveras med pressad potatis och grönsaker. 

Vi hade en burk med konserverad sparris som behövdes ätas upp. Sparris ska ätas färsk, det är min absoluta åsikt. Men nu fick det duga med denna halvslemmiga konserverade version, jag ville inte slänga bort den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar