söndag 3 april 2011
MIDDAG
I helgen har vi provat Diemersfontein Coffee Pinotage, importerat från Sydafrika till Sverige av Gårdö Morris Wines och en nyhet på systemet. Jättegott till en biff med fänkålsgratäng, kaffetonerna gör sig så bra till köttet. Med facit i hand hade jag kanske hellre haft ugnsrostade blandade grönsaker som tillbehör, men man måste ju prova sig fram, eller hur?! Snart är det dags att ta fram grillen för säsongen, och jag tror att detta vin kommer att göra sig extra bra till just grillat nötkött.
Med sin kaffeton är vinet jättegott även till choklad. Här gjorde jag en mousse på mörk choklad, och kombinationen av vinet och moussen var helt underbar, riktigt klockren. Och det är ju perfekt att kunna använda samma vin till både huvudrätt och efterrätt.
Chokladmousse
1 chokladkaka Marabou 86%
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Lite ekologiskt vaniljpulver
Smält chokladkakan och låt den svalna. (Välj en ljusare choklad om du vill ha en mildare mousse). Vispa grädden och blanda i äggulor och vaniljpulver, tillsätt den smälta chokladen. Ös upp i glas och låt stå i kylen i ett par timmar innan servering. Dekorera eventuellt med bär, vispad grädde, rostade hasselnötter eller något annat gott innan servering.
Lagom till ca sex portioner, moussen är väldigt mäktig.
Detta vin kommer nog att bli en återkommande gäst hemma hos oss. Till sommarens grillade lamm eller nötkött, eller helt enkelt till ett par rutor mörk choklad, mmm!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser supersmarrigt ut! Skulle vara roligt att besöka Ristorante Nolemo nångång framöver!
SvaraRaderaChokladmoussen måste jag testa nångång!
Kram!
Perfekt med lite efterrättstips till vinet, tack för reklamen Elin också :)
SvaraRaderaKul att du hittade mitt inlägg Frida! Vinet är helt underbart.
SvaraRadera