torsdag 4 november 2010

UNDERBARA KURA


Jag och barnen gjorde stan i Stockholm igår. Huvudsyftet med resan ner var att äta en efterlängtad brunch på Kura Café vid St Eriksplan. Ett café med Nya Zeeländska ägare bara måste väl vara bra?

Ja visst var det bra, helt otroligt bra! Bara att hälsas välkommen av en supertrevlig Kiwi när vi öppnade dörren var ju värt resan ner. Jag beställde genast en flat white som jag njöt av innan min äggröra med lax kom in. Och sedan beställde jag in ytterligare en flat white, man måste ju passa på när man besöker cafét som har vad jag tror kan vara världens godaste kaffe.

Litet, mysigt och personligt, här trivdes jag väldigt bra. Och det var helt underbart att få höra kiwi accent live igen. Vi upptäckte att en av ägarna är uppväxt i samma område i Auckland som vi bodde, så vi kunde diskutera både gator, skolor och annat.

Här sitter jag och njuter av min första kiwi made flat white på två år och åtta månader, mmm... Emil trodde att jag skulle börja gråta av glädje när jag drack den, men så långt gick det inte. :)

Planen är att åka tillbaka till Kura så fort som möjligt, för där kände jag mig hemma! Och med den goda maten och ett sådant trevligt bemötande (service minded är bara förnamnet) förtjänar ägarna alla kunder dom kan få. Jag ska nog försöka släpa med mig både släkt och vänner hit.

1 kommentar:

  1. Va roligt att ni hittat ett sånt ställe! Jag hakar gärna på dit nångång!

    SvaraRadera