söndag 9 september 2012

MIDDAG MED EN TWIST


Igår hade vi middagsgäster, och temat för kvällen var Nya Zeeland. Familjen som hälsade på hos oss (och som jag för övrigt faktiskt aldrig hade träffat innan denna kväll) funderar på att flytta till Nya Zeeland så småningom, och vi gjorde naturligtvis allt vi kunde för att öka deras längtan till världens vackraste land. Under kvällen spelades endast nyzeeländsk musik, och på TVn körde vi ett bildspel med våra bästa foton från vårt andra hemland. Hamnar dom inte i NZ efter detta så kan åtminstone inte vi klandras för det! :)Jag kunde ha gått hela vägen och dukat med nyzeeländska flaggor, ballonger och servetter,
men någon måtta får det ju ändå vara. Jag nöjde mig med att dekorera med tikis på tallrikarna.Pavlova till dessert hör så klart till om man bjuder in till nyzeeländsk middag, denna gång 
dekorerad med hallon, banan och kiwi. 


Efter ett par dagar med gäster och full fart både lördag och söndag har jag nu tillbringat precis hela kvällen i soffan med mjukisbyxor på. Bokläsning, en hög med tidningar, te och en massa tända ljus blev en perfekt avslutning på denna toppenhelg. 

Jag har tyvärr knappt varit utanför dörren på hela helgen, men till veckan hoppas jag att det ska finnas tid för långa promenader i skön höstluft. Det finns förresten mer än promenader att se fram emot kommande vecka, på torsdag kör nämligen elitserien i hockey igång för säsongen. Ingen är gladare än jag, gissa om jag längtar! Med ett SM-guld att försvara känns det lite extra spännande, och Brynäs har flera nya spelare som jag ser fram emot att få se i full action på isen. Jag har visserligen sett några träningar samt ett par matcher i European Trophy, men nu kör vi igång på allvar. Hejja Brynäs!


5 kommentarer:

 1. Vad roligt och gulligt av er att bjuda på en stor dos NZ och lite till ;)

  Även om jag inte har planer på att flytta dit så hade jag velat vara med! Jag är helt såld på NZ och skulle i varje fall besöka detta vackra land.

  Det låter skönt med mjukisbyxor och soffan. Just nu är det morgonrock och soffan som väntar...det ska blir skönt!

  Ha en fin början på veckan!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Elin, Elin!
  Vilken middag och mysig kväll! Tror jag det att de kommer vilja flytta till NZ!!! Härligt för er också att få prata om ert andra hemland! Ta fram det gottaste, skratta över kulturkrockar, drömma tillbaka genom fina foton!
  Jag har sett underbara filmen "Hotell Marigold" och längtar nu så mkt efter Indien att det nästan gör ont. Men men, Mallis om mindre än 2 veckor. Det är ju min absoluta favorit ö i världen!!!

  Stor kram till dig!
  Ps. hur är boken du läser? Jag läste ut "Morgon i Jenin" ikväll och jag är fortfarande tagen och bara älskade den.

  SvaraRadera
 3. Elin!!!

  Så vackert ni har och vilken mat du bjuder på !!!

  Nu kan ju inte den här familjen annat än att flytta dit hihihihi!!!! Jag flyttar nog med!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig middag de fick. Nu kan de inget annat göra än att åka till andra sidan. Även om du inte drog på med flaggor och så i röt, blått och vitt så tycker jag att det gick i NZ färger. Alla har väll hört talas om the All Blacks!!
  Förstår att ni måste ha trivts att få berätta om ert andra hemland. Vet själv hur härligt det är att förmedla en känsla kring något man gillar och då blir det ofta väldigt bra och varmt mottaget.
  Men visst är väll Pavlova från Australien!! ;-)
  Hoppas du hittar blogglusten igen. Tills dess ha det gott!
  Kram Anette (från Pavvens hemland!!)

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt!
  Kul emd ett tema på middagen, det ska jag pröva nästa gång. =o)
  kram

  SvaraRadera