lördag 23 mars 2013

EN LITEN HELGUPPDATERING




Visst finns det hopp om vår även om vintern fortsätter att hålla sitt grepp om oss. Snö, snö, snö och det har varit en kylig vecka. Idag var det visserligen lite varmare, men det ska mycket till för att våra enorma snödrivor ska smälta undan. Om ett par veckor får vi besök av nyzeeländska kompisar, och dom kommer nog att få se mer vinter än vår är jag rädd. 





Pilgrimsmusslor är ju så gott! Igår åt vi dom till förrätt på en bädd av lättkokta morötter med en sås gjord på smörfräst purjolök och mousserande vin som fått reducera, diverse örter samt grädde. På toppen lite smörfräst purjolök. Mums! Till det ett glas Gardo & Morris mousserande rosé, som även passade jättebra till den parmesangratinerade laxen vi åt till huvudrätt. Men den glömde jag att ta bild på.


Jag har spenderat lördagen på stan med min ena syster. Först en kopp té på café, sedan brunch på restaurang, och efter det ytterligare ett cafébesök. En perfekt dag helt enkelt! Lite shopping blev det mellan cafébesöken men mest av allt har vi pratat och ätit. Kan det bli bättre?! I kväll har jag fortsatt ätandet, framför hockey på TVn. Just nu är det ju både kvalserie, elitserieslutspel och NHL-matcher. Fullspäckat schema för mig kan man säga, men det är så roligt. Tyvärr har ju Brynäs (och sonens lag) redan åkt ur, men jag har fullt upp ändå med alla matcher. Bäst att njuta så länge det varar!


5 kommentarer:

  1. Pilgrimsmusslor - love it! Vad goth der ser ut och läckert att dricka mousserande rosé.

    Vad roligt att det är så mycket hockey på TV. Skön avslutning på en härlig dag med sin syster. Maken har kommit hem med massor av böcker från biblioteket som jag ska kolla upp.

    KRAM!!

    Lotta

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig ätit Pilgrimsmusslor. Jag är rädd att jag inte ska gilla dem och då blir det alltid något annat!! Men detta ser farligt gott ut!!!!

    Kram Anna..

    Ps..Färjestad is still going strong!!!!

    SvaraRadera
  3. Hej Elin!
    Låter som en toppen helg! Den där middagen fick det att vattnas i munnen! Mums!
    Din dag med din syster lät också jätte härlig! Här har solen värmt oss hela helgen, så vackert när den skiner. Fortfarande ganska kallt härnere också.
    Hoppas värmen spurtar på tills era vänner anländer!!
    Önskar dig en fin påskvecka!
    Stor kram Anna

    SvaraRadera
  4. Härlig dag! Längtar upp till er nu!
    Får se när man kan dyka upp.

    SvaraRadera
  5. Men herregud Elin, jag blir alltid hungrig när jag kikar in hos dig. Du frestar alltid med så vansinnigt god mat och något säger mig att som gäst hos er får man alltid njuta av fantastiska matupplevelser. Ni vet hur man njuter av livet.♥

    Varm kram
    Lotta

    SvaraRadera