lördag 16 mars 2013

TACKSAM
Tänk så glad man kan bli av en blombukett! Denna kom med bud igår från mina arbetskamrater och det värmde verkligen i hjärtat. Det har varit ett par skakiga månader sedan jag hittade knölen i bröstet. Det blev mammografi, ultraljud och biopsi och sedan flera veckors väntan innan jag fick slutgiltigt bekräftat att tumören var ofarlig. Men på grund av storleken rekommenderade läkaren att den skulle opereras bort, och det gjordes i torsdags. Så nu är jag ett ärr och en erfarenhet rikare. Allt har gått bra och nu sitter jag här med en känsla av lugn och tacksamhet.Denna trilogi har jag ägnat mig åt sista två veckorna, och den får bli ett hett tips från mig. En kriminalkommissarie och en psykoterapeut står i centrum i dessa böcker som är både jättebra, otäcka och enormt välskrivna. Faktiskt något av det bästa jag läst i spänningsväg! Men man får inte vara känslig, böckerna handlar om utnyttjande av barn vilket är det värsta som finns i denna värld.Dessa böcker av Vibeke Olsson har jag också läst under senvintern. Bricken börjar som tioåring arbeta som ströflicka på sågverket i Svartvik och vi får följa henne genom barndomen och tonåren, genom hårt arbete och drömmar. Det är välskrivet och ger en genuin bild av arbetarklassens 1800-tal. Nästa roman i sviten kommer ut under våren och jag ser fram emot den.


7 kommentarer:

 1. Hej fina du!
  Oj,oj, vilken påfrestning för dig och familjen. Så glädjande att höra att du fick positivt besked och kan få lägga det bakom dig. Jag misstänker att det fått dig att fundera, prioritera och kanske omvärdera ett eller annat i livet?! Fast du verkar vara en person som redan innan är duktig på att ta tillvara på de små stunderna, följa ditt hjärta och prioritera familjen!
  En stor lättad kram från din bloggvän i södern,
  Anna
  Ps. Underbara blommor från dina kollegor! Men så är de också till en super härlig tjej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Anna för dina varma ord! Ja visst börjar man fundera och omvärdera när något sådant här händer. Det har fått mig att förstå ännu starkare att det är viktigt att följa sina drömmar och att leva nu.
   Stor kram till dig!

   Radera
  2. Livet är sannerligen en resa Elin! En kollega till mig som just friskförklarats från cancer uppger att han ändrat tidsperspektiv efter sjukdomen. Innan tänkte han att han skulle samla ihop pengar och förverkliga en viss dröm efter pensionen, nu har han ändrat drömmen och avser uppfylla det snarast möjligt.
   Kram igen!

   Radera
 2. Å, Elin! Vad du har gått igenom. Jag kan bara föreställa mig. Så innerligt skönt att det gått bra!

  När något sånt här händer, ställs allt på sin spets.

  Kära Elin, jag är så berörd av att läsa det här. Blommorna är ljuvliga.

  Mina varmaste kramar från en till lättad bloggvän!

  Lotta

  SvaraRadera
 3. Tack snälla Lotta, det värmer!

  SvaraRadera
 4. VAd säger man? Det hugger till inombords när jag läser vad du skriver och jag hinner tänka en massa innan ögonen far vidare i texten och jag förstår att det tagit en positiv vändning. Livet är så skört det är lätt att glömma. Glad att det gått bra och att du nu kan gå vidare lättare om hjärtat. Ditt inlägg väckte många tankar hos mig, tack för att du delar med dig.
  Sköt om dig!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Åhh vännen, så glad jag blir över att höra att allt har gått bra. Att läkarna kunde ge dig positiva besked. Men jag förstår också att det har varit en tuff tid med mycket känslor och oro. Jag har själv en knöl i mitt bröst, den har funnits där i 20 år. Ofarlig men tiden innan jag fick det beskedet var tuff. Livet förändras i ett slag och med ens blir ens egen dödlighet så påtaglig. Ett känslomässigt kaos.

  Ta hand om dig kära vän!♥

  Kram Lotta

  Ps. Vilken ljuvlig bukett och vilka fantastiska vänner. Livets rikedom.

  SvaraRadera