lördag 26 mars 2011

VÅR


Våren är här, och även om vi har mycket snö kvar så smälter den ju undan i stadig takt. Snöhögarna på framsidan av huset får tyvärr ingen hjälp av solen som står alltför lågt denna tid på året, men till midsommar ska dom nog ha smält bort i alla fall! Solen tittar fram mellan träden bakom vårt hus denna lördag förmiddag. Jag stod en stund på altanen med bara morgonrock och tofflor på, men solens strålar var inte varma nog att göra det behagligt. Snötäcket är här fortfarande en halvmeter tjockt, vi väntar både otåligt och med bävan på att det ska smälta bort så att vi kan köra igång med allt vårjobb som väntar. Altanreparation på baksidan och staketbyte står högst upp på att-göra-listan, lekstugan ska rivas, syrénhäck tas bort, altanräcke bytas på framsidan, grusgång läggas igen... Jag avslutar där för nu börjar det kännas lite övermäktigt. 

Det är strax dags för ett kvällspass på jobbet, jag ska bara ta en till kopp kaffe och en lång skön dusch till tonerna av rockmusik på hög volym. Jag är ensam hemma denna helg, och njuter verkligen! Men om jag inte hade jobbat hade jag självklart varit med och tittat på Emils ishockeycup som avslutar denna säsong. Som tur är får jag regelbundna resultatrapporter via SMS!

2 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Hoppas du får en bra kväll/natt på jobbet!
  Jösses vad mkt snö ni har kvar! Önskar jag kunde skicka varma plusgrader upp sompåskyndar smältningen. Men här har bara varit 4 st sådana idag! Sol dock! Vi promenerade på stranden imorse. Underbart! Ikväll blir det till att läsa en stund för på tisdag är det bokcirkel i vår by och jag har ett antal sidor kvar. Men boken är bra så det ska nog gå!
  Ha en skön söndag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. En sak i taget Elin så går det nog bra med trädgården och altanen! Muta barnen lite också så hjälper de kanske till =)

  SvaraRadera