onsdag 6 juni 2012

GRATTIS SVERIGE




Här åt jag lunch med jobbet igår. En i raden av alla dessa regniga dagar, men under ett par timmar sprack det upp och vi fick se både blå himmel och sol. Det var fortfarande kyligt i luften så vi fick sitta inomhus och äta, men så mycket det gör för humöret att få lite solsken ibland!




Just nu sitter jag här på altanen i kylan med min fluffiga morgonrock utanpå kläderna för att inte frysa, jag vägrar nämligen att gå in och lämna syréndoften som sprider sig i trädgården! Det har regnat som sjutton i flera dagar, men idag har det varit mest uppehåll och vi har till och med kunnat klippa gräsmattan som vid det här laget mest liknade en sommaräng.

Fåglarna kvittrar som bara den i skogsdungen bakom vårt hus. Visserligen har dom svårt att överrösta grannbarnet som blåser hysteriskt i visselpipa, men dom gör i alla fall sitt bästa. Jag hör en gräsklippare i bakgrunden och känner doften av grillat från vår närmsta granne. Lite längre bort hör jag barn som hoppar på sin studsmatta och skrattar så att dom kiknar. Det är aldrig helt tyst i ett bostadsområde som vårt, men det är absolut inget som stör. Det är så roligt att både se och höra hur alla lever upp under de korta sommarmånaderna!

Jag sitter alltså här och låtsas att det är en ljum och skön sommarkväll, och jag måste nog säga att jag lyckas rätt bra med min lilla illusion. Man får ta tillvara de tillfällen som ges, och har man bara tak över huvudet går det att sitta ute de flesta kvällar. I värsta fall får man ta till dunjackan!

Till slut vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve för Sverige denna nationaldag. Vi har i ärlighetens namn inte firat ett dugg, men för mig räcker det faktiskt med syréndoft.


6 kommentarer:

 1. Syrendoft är inget dumt sätt att fira Nationaldag på alls Elin. Låter alldeles utmärkt tycker jag. :)

  Vad gott du har det vännen. Ibland är det skönt att bara njuta av stunden och befinna sig i ögonblicket. Även om det behövs dunjacka. ;)

  Värmen lyser med sin frånvaro men just nu tycker jag inte att det gör så mycket. Jag är så vansinnigt lycklig över de långa, ljusa sommarnätterna. Det är nu som sommaren är som bäst tycker jag. Alla dofter och allt det vackra. Lycka! :) Men värmen får gärna återvända snart så att inte allt stannar upp och jag skulle gärna vilja bada igen. Så jag håller tummarna för helgen. ;)

  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder Elin! Vilken fin hyllning till vårt vackra land.

  Syrendoften var berusande. Jag njöt av varje minut och stack näsan in i ett fång så fort jag kunde.

  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Hej min vän!
  Hur har du det denna söndag?
  Syrener är verkligen underbara och välgörande! De kräver inte mkt underhåll men likväl återvänder de vart år troget och sprider sin väldoft och skönhet.
  Morgonrock i trädgården- du är bäst på att fånga dagen Elin och göra det bästa av det som man inte kan ändra på- vädret!
  Jag är hemma efter mysig långhelg vid Comosjön. Vi har haft det underbart, livet på resande fot är ju min melodi, men så här års är det verkligen en fröjd att komma hem också. Spatsera runt i trädgården, pyssla om tomaterna i växthuset och skämma bort rosorna med lite vatten.

  Vi hörs!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Var tvungen att kika in en gång till för att se vad du läser just nu. Är den bra?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken Bara ett barn var verkligen bra, rekommenderas! Otäckt och sorgligt med den lille pojkens öde, men otroligt välskriven och läsvärd!

   Radera
 5. Bra att låtsa att det är en ljummen kväll! Vad gör man inte?!

  Jag längtar galet mycket efter riktig värme så att barnen kan bada och att man åker ner till havet. Är orolig att dagarna bara rinner iväg..får nog baskemig göra som du Elin!

  Otroligt härliga bilder!

  Kram Anna

  SvaraRadera