tisdag 24 april 2012

KOKBOKSHIMLENJag lovade ju tidigare idag att återkomma med ett par kokbokstips. Jag har nyligen köpt ett par efterlängtade böcker, och bägge var till min stora glädje precis så bra som jag hoppats. Jag älskar kokböcker (har massor!) och läser dom verkligen från pärm till pärm. Gärna i sängen på kvällen innan jag ska sova, jag kan liksom inte få nog av härliga recept och matlagningsinspiration.Donal Skehan som skrivit boken Kitchen Hero är en irländsk kille jag har följt ett tag, både via hans blogg och media i övrigt. Han har gjort både kokböcker och TV, och kallas ibland för "den nästa Jamie Oliver." Jag är så glad över att jag hittat Donal i matvärlden, han är ung och inspirerande och har framtiden för sig. Hans matlagning är enkel och okomplicerad, det är inte ett dugg snobbigt utan handlar om recept som alla kan följa och laga. Donal har en svensk tjej, och det sätter faktiskt lite knorr på en del av de rätter han lagar. 

Jag har ännu inte hunnit prova något av recepten i Kitchen Hero, men jag kan trots det intyga att boken är en riktig skatt. Den är fylld av inspiration och innehåller massor av goda rätter som kommer att förgylla våra middagar framöver. Det är inte bara recepten jag gillar, även layouten är nytänkande och rolig. Och att Donal har tagit så gott som alla bilderna själv är extra roligt. Ett köptips till er alla!Boken Citroner och rosmarin i mitt kök av Sanna Töringe är precis så vacker som framsidan skvallrar om. Massor av underbara bilder och recept, och jag blir otroligt inspirerad av att läsa den. Författaren delar sin tid mellan Italien och Österlen, och i boken varvar hon recept från bägge sina hemländer. Det är sommar och sol, och de enkla och rustika recepten varvas med författarens personliga betraktelser och vardagsberättelser. En underbar kokbok som jag önskar att ni alla fick läsa!


6 kommentarer:

 1. Jag kan sitta i timmar och njuta av vackra kokböcker. Jag älskar dem.

  Vilken inspiration! De båda böckerna ser spännnade och trevliga ut. Att få stanna upp och låta sig åka med på en matresa är ju inte fel!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att jag gillar din header!! Så fin...och så sann!!!!

  SvaraRadera
 3. Gillar din header med!

  Vilka kokböcker du hittat. Ännu bättre att du visar dem här och delar med dig vad du tycker. Tänk att ha spenderat tid både i Italien och på Österlen. Donal kan jag se vara en nästa Jamie...vad roligt! Så inspirerande.
  Jag njuter av kokböcker och ska ta damma av några nu som jag inte tittat i på ett tag.

  Tack för fina tips!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack snälla ni! Headern passar bra med tanke på både livshastighet och husnummer där vi bor! :)

  SvaraRadera
 5. Härligt med tips på kokböcker!
  Har oxå massor hemma och älskar att läsa dem. =o)
  Så kul med inspiration, och läser hellre en kokbok än tittar på recept på nätet, även om jag gör bägge "in excess". =o)
  kram

  SvaraRadera
 6. Hej Elin!
  Så kul med kokbokstips! De ska jag bläddra i nästa gång jag kommer till bokhandeln! Var där en snabbis idag men då skulle jag bara kvickt hitta en till min systerson.
  Kram Anna

  SvaraRadera