tisdag 24 april 2012

LUND I EXPRESSFART


I söndags gick tåget mot Lund, och med förseningar tog det hela nio timmar för mig och min kollega att komma fram. Vi kom fram så sent att vi tyvärr missade middagen som ingick på hotellet, men hittade en mysig restaurang som var öppen så det gjorde inget.

På måndagen var det avslutning och uppföljning på den utbildning vi gick i höstas, och alla fick redovisa de arbeten vi jobbat med under tiden. Intressant! Men våra diplom i handen var det sedan dags att åka hemåt igen, men vi hann till vår stora lycka strosa runt en timme på stan. Jag blev ju ordentligt förtjust i Lund när vi vad där i höstas, och det var faktiskt ännu mysigare att vara där nu i vårsolen. Vitsippor och magnolia blommade, och det var grönt och fint i jämförelse med hemma hos oss. Vi hann även göra ett besök i mysiga butiken Udda Tina som har massor av fina inredningsprylar.

Det blev sju timmars tågresa igår kväll, och jag var ordentligt trött när jag kom hem. Ett intensivt dygn minst sagt, och detta med att åka tåg är inte riktigt min grej. Jag borde ju egentligen njuta av att få sitta stilla och läsa och göra mest ingenting, men jag blir istället mest bara rastlös och uttråkad. Podradio blev min räddning denna gång!

Efter en lång sovmorgon idag har jag skrotat omkring här hemma och gjort mest ingenting, men nu är det dags att ta den där promenaden jag skjutit upp i flera timmar. Det var tur att jag väntade, för nu skiner faktiskt solen från en klarblå himmel till skillnad från tidigare då det bara var grått och trist.

På återseende om några timmar, då kommer ett par härliga kokbokstips!


2 kommentarer:

 1. Elin, trots förseningar verkar ni haft en goer helg i Lund ändå!

  Det är inte svårt att bli förälskad i städer nere i Skåne! Vi åker ofta ner och för varje gång jag är där får jag en starkare längtan dit!


  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Så roligt att det gick bra med redovisningar etc! Lund är verkligen en super fin liten stad! Älskar botaniska trädgården där. Tänk att du bara var dryga fyra mil från oss! Så synd att vi inte hann ses, det hade varit så roligt! Får bli en annan gång!
  Önskar dig en toppen kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera