söndag 27 maj 2012

AWARD

Fina Tine har varit så snäll och givit mig en award, och jag är så himla glad för det! Jag har varit rätt dålig på att ta mig tid för bloggen under vintern och våren, men en award ger mig verkligen en spark i baken! Tine bor i Wellington i Nya Zeeland och jag är så glad över att ha hittat en svenska på andra sidan jorden som delar med sig av en massa inspiration och faktiskt hjälper mig att hålla min hemlängtan i schack ibland. Det är så roligt att kunna titta in hos dig Tine och njuta av alla vackra foton både från Nya Zeeland och andra platser. Tack för all inspiration du delar med dig av!

Det finns vissa saker man ska göra när man fått denna Versatile Blogger Award, men jag har valt att modifiera det lite. Jag kommer att dela med mig av sju fakta om mig själv här på min blogg, och awarden skickar jag vidare till alla som vill ta emot den. Jag har ju så svårt att välja ut några speciella!

Jag har försökt fundera ut några saker som kanske skulle kunna vara lite småroliga och överraskande, men det är ju jättesvårt. Jag är väl helt enkelt inte särskilt spännande när det kommer till kritan. Så här kommer några fakta som säkert varken förvånar eller överraskar, men det är i alla fall en liten beskrivning av hur jag är.


1. Jag är lat. Verkligen superlat. Ägnar hellre min obokade fritid åt allt annat än att städa och putsa. Tittar ofta in i tvättstugan och konstaterar att det är kaos, men istället för att ta itu med röran så stänger jag dörren och går därifrån. Det finns få saker som får mig att må så bra som ett välskött och nystädat hem, men jag orkar helt enkelt inte alltid. Men what the heck, ibland måste man faktiskt få slänga upp fötterna i soffan!

2. Jag har tagit jägarexamen. Jag jagar inte aktivt idag, men det ingår helt klart i livsplanen. Jag älskar att vara på skjutbanan och är faktiskt rätt bra på att träffa det jag ska träffa.

3. Jag är en lugn och rätt beskedlig person till det yttre, men när andan faller på kan jag faktiskt vara rejält full av bus och galna upptåg. Jag är också ganska orädd, och detta i kombination med en enorm nyfikenhet kan ibland medföra stora förändringar i mitt/våra liv. Jag kastar mig gärna in i nya utmaningar och sammanhang. Nytt jobb, ny bostad, nytt land... Inget är farligt, och för det mesta blir allt jättebra i slutändan. Som tur är har jag en man och två barn som är likadana!

4. Min allra största hobby är att sova. Det finns inget som slår känslan av att få krypa ner under det varma och gosiga täcket på kvällen och lägga sig tillrätta på kudden. Samma sovställning varje kväll, framstupa vänster sidoläge.

5. Jag önskar sååå att jag kunde uppfinna en tidsmaskin, jag skulle så gärna vilja kunna göra små nedslag i historien. Lite diskret smyga runt på gator och i trånga gränder och spana så där lite i bakgrunden, insupa stämningar och dofter. För dagen är jag nog allra mest nyfiken på 1700-talet men det varierar.

6. Jag vill jättegärna ha hund. Vi har haft hund tidigare och någon gång i framtiden ska vi ha en igen, men tyvärr passar det inte just nu. Allra helst vill jag ha en greyhound igen. Det är världens mest gosiga och lugna sällskapshund, tro det eller ej.

7. Jag är en social enstöring. Det kan låta motsägelsefullt, men det är helt enkelt sådan jag är. Jag trivs väldigt bra i mitt eget sällskap och åker gärna på utflykter helt själv. En roadtrip genom Sverige i en vecka på egen hand skulle inte vara något som helst problem! Shoppar gör jag också helst ensam. Men samtidigt tycker jag om att ha gäster och ordna middagar, jag umgås gärna med vänner i den mån vi hinner och orkar. Dock måste det vara balans, jag är väldigt mån om min egentid!

Som sagt, jag skickar denna award vidare till alla som vill, jag kan helt enkelt inte välja bland alla fina bloggar. Tack än en gång Tine!


5 kommentarer:

 1. Hej Elin!

  Oj, vad länge sen jag läste bloggar. Men nu är jag tillbaka igen. Tiden finns inte men jag hoppas att den ska komma tillbaka efter denna veckan!

  Roligt att läsa lite mer om dig! Blev glad när du skrev om hundar! Greyhounds, ja det är jag uppväxt med!! Pappa¨åkte runt och tävlade och jag åkte med :) Jätteskoj. Alla mina kompisar tyckte de var fula och magra men jag älsade mina hundar! Numera är jag inne mer på Saluki. Det finns en i mitt område där jag bor som har en och den är sååå fin!!


  Ha en bra Elin! Och jag antar din award :)


  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du inte hinner med bloggar nu Anna, och du ska absolut inte känna något tvång att titta in. Tänker på dig och ditt hektiska schema nu...

   Kul att du är uppväxt med greyhounds, vi tävlade med vår också. Och min mans bror hade flera hundar han tävlade med, innan vi köpte vår så brukade vi följa med hans familj på tävlingar. Men det är länge sedan nu, å vad tiden går!

   Kul att du antar awarden, jag ser fram emot att läsa dina svar!

   Radera
 2. Hej Elin!
  Vilket kul inlägg! Nu fick jag lära känna dig lite mer! Inte visste jag att du är en hejare på sljutbanan! Jag känner igen mig i en del av det du skriver, inte minst om en social enstöring. Det är jag i ett nötskal!!

  Önskar dig en strålande vecka!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 3. Kul med en till social enstöring, skönt att inte behöva vara ensam! :)

  SvaraRadera
 4. You´re welcome!
  Det är kul att följa dig oxå, nån som har lite insikt i hur det är att bo i kiwiland. Både positivt och negativt. =o)
  Nån som förstår hemlängtan, och kärleken till två vackra länder.
  Du är väl förtjänt blogg awarden!
  kram och ser fram emot att se dig i NZ!

  SvaraRadera