söndag 13 maj 2012

NÅGOT UTÖVER DET VANLIGAPå detta underbara ställe tillbringade jag fredagskvällen tillsammans med mina kollegor. Vi lagade mat, bakade bröd och gjorde efterrätt över öppen eld i afrikansk anda på Baobab Kitchen, Taste of Africa. Ett ställe jag tidigare inte hade en aning om att det fanns, mitt ute i skogen mellan Gävle och Hedesunda. Det var som att komma till en annan värld, en mix av svensk och afrikansk landsbygd.

Vi fick hjälp av ägarna (hon svensk och han sydafrikan) att laga maten, och det var otroligt socialt och trevligt. I bakgrunden hade vi toner av både afrikansk musik och svenska småfåglar, och det bidrog verkligen till den gemytliga stämningen. Maten var underbar, och när den var färdiglagad satt vi där under tak i flera timmar och njöt av allt det goda. Vi kunde även botanisera i den mysiga gårdsbutiken där det fanns både kryddor, te, smycken, textilier och annat från Sydafrika.

Ett toppentips om man vill göra något annorlunda med familjen eller arbetskamraterna!


4 kommentarer:

 1. Låter alldeles underbart Elin!
  Vilket toppenställe! Tänk att det finns en slice av Sydafrika på så nära håll!!!
  Hemma efter en ministay i Stockholm. Haft det underbart i storstadspulsen och njuter nu lika mkt av lugnet och grönskan på hemmaplan. Ombyte förnöjer!
  Strax tea här!
  Önskar dig en toppen start på nya veckan!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det ser väldigt trevligt ut! Tänk att det finns såna ställen bara så där mitt ute i ingenstans!

  Vi har ett ställe ute i skogen där man kan ha häxafton! Mysigt och lite kusligt på samma gång!

  Ha en fin tisdag Elin!

  SvaraRadera
 3. Låter som en supermysig kväll mitt ute i skogen Elin! Det är så härligt med alla dessa entreprenörer som brinner för just sin sak och bara kör. Inspirerande! Och nog skulle vi alla behöva en dos av Afrika emellanåt. Underbart färgglada bilder som förmedlar så mycket känsla. Tack för att vi fick följa med Elin! :)

  Sköt om dig vännen!

  Kram Lotta

  Ps. Ser att du läser en gemensam favorit just nu. Mitt hjärta bultar lite extra för Banks. ;)

  SvaraRadera
 4. Men vad häftigt!
  Trodde först att Taste of Africa var ett företag vars ägare jag träffade i Kenya för ett par år sen, men läste igenom websidan du länkade till och kom underfund med att så är inte fallet. =o)
  Himla kul koncept i alla fall, och inte minst annorlunda!

  Jag har gett dig ett blogg award, kika in på min blogg för att se det. =o)
  http://tinefiskrivnaord.wordpress.com/2012/05/18/blogg-award/

  Kram och fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera