fredag 24 augusti 2012

DET BLEV EN DAG PÅ LANDET


 Vår favorithund Onewa, döpt efter gatan vi bodde på under våra första
år i Auckland, Onewa Road.Två små kattpojkar gosar sött på svärföräldrarnas veranda.
Idag har jag varit ledig från jobbet och har tillbringat så gott som hela dagen hemma hos mina svärföräldrar. Vi hyrde deras hus under några år när barnen var små, så det finns flera anledningar till att det är roligt att besöka dom. Dels är det så klart roligt att träffas, men det är även lite nostalgiskt att komma tillbaka till ett hus man har bott i och se hur det har förändrats. Trädgården är idag något helt annat än den var när vi bodde där. Nu är allt mycket mer uppvuxet och lummigt, rabatter och odlingar har utökats mångdubbelt. En hel del växter från vårt nuvarande hus har faktiskt funnit ett nytt hem i svärmors vackra trädgård (bland annat den mörkrosa rosen på en av bilderna), det är roligt att se hur dom växer och trivs.

Jag har många glada svampplockare i min närhet och har bott på landet i flera år, men det är inte förrän idag som jag har plockat mitt livs första svampar. Och så mycket svamp det blev! Inte mer än en halv liter trattkantareller, men det blev nog ungefär sju-åtta liter svart trumpetsvamp som jag och svärmor kunde dela på. Så roligt det var att plocka, och så enkelt när vi fann alla dessa på en yta inte större än tre kvadratmeter. Kanske kommer även jag att smittas av det berömda svampplockarviruset och springa omkring i skogen hela hösten!

10 kommentarer:

 1. Hej Elin! Jag har läst ikapp på din blogg och det verkar som att ni har varit tillbaka till NZ. Va härligt för er och fina bilder har du tagit också. Vilken härlig dag på landet också, plus supersöta katter
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi varit tillbaka till NZ, vi har haft det otroligt bra!
   Kram!

   Radera
 2. Mmmm...vilken härlig dag Elin! Vackra bilder. Ser något jag fotat idag också ;) jag tror du kommer känna igen motivet.

  En dag på landet är verkligen underbart! Härligt att besöka svärföräldrarnas hus och att ni bott där.

  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kände jag igen det, helt underbart!
   Kram!

   Radera
 3. Hej Elin!
  Vilken mysig dag du haft! Sådana dagar som jag älskar. Dagar på landet helt enkelt!! Svampplockning är verkligen beroendeframkallande!! Kul att ni hittade så mkt svamp!
  Vackra trädgårdsfoton också!
  Här har helgen just inletts. Sonen och jag har sjunkit ner i soffan, imorgon väntar en liten Danmarkstur med min mamma. Ska bli kul!
  Må så gott!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja livet på landet är inte dumt alls. Så spännande med Danmark, ska kika in hos dig sen och se om där finns någon liten rapport! :)
   Kram!

   Radera
 4. Alltså man blir hur glad som helst av att läsa din fina blogg Elin! Jag har av olika anledningar varit helt off allt vad bloggandet heter några veckor/vecka kanske ;)

  Men nu har jag läst ikapp mina absoluta favoritbloggar och jag är så glad att jag hittade dig där inne hos Lotta!

  Vilka underbara bilder och tänk att du bott där. Vilka minnen! Och vilken tur att du har en gullig svärmor :)))

  Ha en fin lördagskväll!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, är så glad jag med att vi hittat varandra!
   Kram!

   Radera
 5. Tjena!
  Vilken fantastiskt fin blogg du har!! Det är såhär att jag skall åka till Nya Zeeland i november i 58 dagar. Skulle jag kunna få kontakta dig om tips för ´Nya Zeeland? Tack på förhand Linda

  SvaraRadera
 6. Hej Linda, tack för dina snälla ord! Visst får du höra av dig! Maila mig på elinnolemo@gmail.com så ska vi se vad jag kan hjälpa till med!

  SvaraRadera