lördag 4 augusti 2012

MURIWAI BEACH
En av de allra mysigaste dagarna i Nya Zeeland var när jag och Niklas gjorde en liten roadtrip till kusten väster om Auckland. Vi hade inget direkt mål när vi startade, förutom att skjutsa Klara och hennes bästa kompis till stallet. Men efter några härliga stopp på vägen (som jag får återkomma till en annan gång) hamnade vi till slut på Muriwai Beach. En helt underbar surfstrand med svart sand och starka vindar, och det var otroligt roligt att få komma tillbaka dit.

Det var en vacker vinterdag med en temperatur på +15° och så gott som folktomt på stranden. Vi strosade runt, gjorde upp planer för framtiden och drömde om att någon gång bo med en utsikt som denna. Vem vet, en dag kanske vi gör det!


7 kommentarer:

 1. Hej bästa Elin!
  Detta inlägg får det nästan att tåras i mina ögon, för 11 år sedan vandrade jag på samma strand en varm dag i februari! Sov sedan på ett super mysigt litet hostel i närmsta by. Det drevs av en canadensiska och hennes kiwimake och på morgonen fick vi nybakta muffins av henne.

  Så vackra foton du tagit! Jätte fint foto på dig också! Låter underbart att vandra där tillsammans med din käraste och fundera och planera för kommande år!

  Njut söndagen Elin!
  Stor kram Anna

  PS. Jag är helt fast i "Bad boy". Det lär bli fler böcker av P Robinson!!

  SvaraRadera
 2. Åhhh! Åhhh! Åhhh! Jag kan inte säga något annat. Är mållös. Så vackert att det nästan gör ont. Det blir bara åhhh ikväll helt enkelt.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med Anna och Lotta. Helt tagen av den vackra stranden, vilken natur och så vackert fotograferat. Du och Niklas där. Vad fint Elin! Helt underbart.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. åh så OTROLIGT vackert...den där drömmen låter som den är värd att hålla fast vid.....*ler

  Kram
  Pernilla På Piazzan

  SvaraRadera
 5. Elin...jag hör havets brus ända hem till mitt kök. Vilka bilder, Hur vackert får det bli?

  Förstår era drömmar,.. och som sagt,,en dag kanske du bor så!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Härligt!! Det är oftast med såna turer, utan ett specifikt mål, som man hittar guldkornen. =o)
  Ser ut som ni hade en mkt fin tur i NZ. =o)
  kram

  SvaraRadera
 7. Hej! JAg gillar det första fotot bäst. Det är någe magiskt över det. Vad kul att du hittade "hem" igen. Antar att du måste varit här "under" under samma period som jag var där uppe, ja i Svedala. Hur länge var ni där? Gjorde det längtan mer eller mindre.
  Tack för ditt härliga delande av vad du brukade ta med dig när du reste från Sverige. JAg riktigt såg hur era resväskor var fylda med allt "konstigt" och inga kläder för om man har SÅ mycket gosaker med sig får ju inget annat plats. Visst är de lika hårda på införsel av mat och annat till NZ som de är till Australien? Har du sett Border Security på TV? Vi är lite försiktiga men har inte så mycket plats när vi åker men vi ser alltid till att deklarera allt ifall det skulle vara något som de inte gillar. Nu har vi haft tur (= små barn) de senaste gångerna så när vi kommer fram till tullen frågar de bara VAD för mat vi har och när vi sedan säger att det är bilar, pärlsocker, ballerina och Lingonbröd bara viftar de förbi oss :-)
  Så förutom att jag ätit upp all lakrits så är det bra här nere. Man märker att vi går mot våren, längre dagar och inte så kallt hela tiden. I dag efter lunch och en stund på eftermiddagen gick temperaturen uppemot 20 och det var riktigt "varmt" ute i trädgården där jag höll på. Sedan slog det om senare på eftermiddagen och nu på sen kväll är det kallt, regnignt och jätteblåsigt.
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera