torsdag 6 juni 2013

BLANDAD KOMPOTT FRÅN SKÅNE


Skåne visade sig från sin allra vackraste sida under mina dagar där. Visst fick vi några regnstänk, men fördelen med stunder av regn och mörker är att det blir ännu mysigare att tända ljus. Och det vill man ju göra när man befinner sig i ett vackert gammalt hus. Men jag fick faktiskt mest värme och solsken. 

Det blev en långhelg med upplevelser och vila i lagom proportioner, jag kom hem utvilad trots att jag fått vara med om så mycket. Tack Anna med familj för att ni så generöst öppnade ert hem för mig!



Rapsfälten avlöste varandra och det var verkligen häftigt att se. Nästan overkligt vackert med den intensiva gula färgen. En ny upplevelse för mig.



Lunch på Olof Viktors med helgens värdinna Anna. Jag måste visa mer från Olof Viktors senare,
vilket ställe!



Ett eget antikvariat mitt i byn, ja tack!



Vilka tulpaner, dom skulle jag gärna ha i min trädgård!



Charmigaste lilla byn på skånska landsbygden!



Jag älskar ju syrener och i Skåne växer dom visst som ingen annanstans! 
Jag fick se syrener i ofattbara mängder, gissa om jag njöt!



Som jag hade längtat efter att få sitta i Annas vackra växthus och fika! Nu har jag gjort det och det var precis så härligt som jag trodde. Nej faktiskt ännu bättre!



På söndagen anslöt Lotta, då var vi tre pratglada bloggerskor som satt i växthuset och fikade och njöt av miljön och varandras sällskap. Te och kardemummabulle har väl aldrig smakat så gott som då!



När kaffet inramas av syrendoft och goda samtal smakar det allt lite bättre!


Skåne gav helt klart mersmak, och kanske blir det en tur ner dit tillsammans med Niklas lite senare i sommar. Där finns ju flera bra ställen för skärmflygning, och det lockar alltid för min man. Så med lite tur får jag återse detta vackra landskap snart igen. Men innan dess har jag massor av bilder att titta på och drömma mig tillbaka via. Vad vore livet utan foton!?


11 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Jag drömmer om Skåne. Ser alla Wallanderfilmer som finns ;)

    Vilka bilder, vilken helg. Älskar det här. Jag kan bara tänka mig hur härligt det här varit. Fina Anna, fina du. Tillsammans! Och så Lotta såklart.
    Jag hade SÅ gärna velat vara med. Att dricka kaffe i Annas växthus står på min önskelista ;)

    Varm kram, tack för att du delade med dig!

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade varit sååå roligt att ha dig med, vi pratade faktiskt om det!
      Kram!

      Radera
  2. Hej Elin!
    Härliga foton som väcker fina minnen! Fredag kväll idag, jag sa till mannen att det känns som att jag skulle vilja åka till flygplatsen och hämta dig igen. Kommer du inte alltid ner över helgerna numera?! Hoppas ni också njuter skön sommarvärme. Här har vi suttit ute ikväll, först hemma i trädgården och sedan hos grannar mellan fälten. Ljuva sommartid!
    Önskar dig och familjen en riktigt skön helg och du Elin, välkommen tillbaka anytime!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle gärna komma ner varje helg från och med nu Anna, jag tycker att vi gör upp en sådan plan! Varannan gång kommer jag själv och varannan gång tar jag med familjen, hoppas det är ok! :)
      Kram!

      Radera
  3. Fantastiska bilder Elin! Så fint du har fångat Anna, hennes hem och Skåne. :) Och här sitter jag och ler och minns tillbaka en vecka i tiden. Så mysigt det var att träffa er och ha tid att bara prata, prata och prata. Jag hoppas att du snart återvänder ner till Skåne igen Elin. :)

    Och jag kan bara instämma, det är tur att vi har foton att titta på och minnas tillbaka. :)

    Sköt om dig vännen och njut av en fin söndag tillsammans med de dina!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Hej Elin!
    Nu har jag läst om alla er tre och era upplevelser i förra helgen. Så härligt ni haft och vilka platser ni sett. Jag är så sugen på att se den delen av Sverige nästa gång och allt är Anna och Lottas fel och några andra Skånebloggare! För visst får de en att vilja åka dit med sina förföriska bilder på allt vackert?
    Säger som Lotta ovan att där hade jag gärna suttit med er alla och fikat i det finaste växthuset jag sett på länge. En dag kanske.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. PS Glömde fråga om fotot på den lilla byn är den där Anna bor? Oavsett så är den så underbart gullig. Sen är jag som Lotta ovan, ser alla Wallanderfilmerna och njuter landskapet :-)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är Annas by, visst är den underbar! Skåne var verkligen något speciellt och jag är så glad över att jag fick komma dit. Det gav mersmak helt klart. Det hade varit jättekul om även du hade varit med och fikat med oss där, du hade fått berättat ALLT om ditt liv på andra sidan jorden!
      Kram!

      Radera
  6. Hej igen Elin!
    Kikar bara in för att säga att teet jag fick av dig är alldeles underbart!! Har druckit det såväl till frukost som till eftermiddagsfika. Tack!!! Ytterligare ett tack för det fina kort som jag fann först idag i papperskassen som du gav mig när du kom hit. Slarvigt av mig men nu fick jag njuta av det idag istället!
    Solsken nere hos oss nu, hoppas detsamma hos dig! Om inte, läs en god bok och njut av att kura inomhus!
    Kram, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att det smakade bra, jag hade ju själv inte provat det innan.
      Här har det regnat hela dagen tyvärr men vi har haft det bra ändå.
      Kram!

      Radera
  7. Vilken träff!!! Hade önskat att vara med :))))

    Kram på dig Elin!

    SvaraRadera