tisdag 11 maj 2010

BoringJust nu är jag otroligt less på vårt vardagsrum som bara känns tråkigt. Hjärnan går på högvarv men tanken har så att säga inte kommit till handling. Mattan ska bytas ut, men jag har fortfarande inte hittat någon jag vill ha. Jo jag har faktiskt en vag aning om vilken det kan tänkas bli, men det är ju det där med beslutsångesten... Soffbord (runt eller ovalt) och en skön fåtölj står också på vill ha-listan, men det får nog vänta tills efter en viss resa. Taklampa saknas efter två år fortfarande i vardagsrummet. Det är samma sak där, jag har inte hittat någon som jag vill ha.

Igår natt drömde jag att Simon och Tomas kom hit och gjorde om hela vårt hus. Jag vaknade innan dom var klara, men jag fick i alla fall se en del av vad dom åstadkommit. Köket hade dom gjort större och det hade svartbruna köksluckor och stor gasspis. Snyggt som sjutton var det, varför kommer jag inte med så goda idéer i vaket tillstånd? Resten av huset hade dom bara hunnit börja lite med innan jag vaknade, och jag har inga klara minnen av hur det såg ut. Men lite smågalet och färgglatt var det i alla fall, som väntat.

Någon gång i framtiden ska jag anlita en inredare som får komma hit, det skulle vara så roligt. Jag vill inte alls göra mig av med alla våra saker och bara köpa nytt, men jag skulle vilja få lite nya infallsvinklar och förslag som gör hemmet mysigare och trevligare.

Jag tycker förresten att det är jättetrist när man ser reportage i tidningar där folk har sålt allt dom äger och bara köpt helt nya möbler och prylar. Även om det kan se tjusigt ut så får hemmet liksom inget liv när allt är nytt och tokstylat. En blandning av gammalt och nytt tycker jag brukar bli snyggast.

Nu är det dags att ta itu med tisdagens måsten. Men jag har bara sovit tre timmar efter min jobbnatt, så jag ställer inte kraven alltför högt denna dag.

2 kommentarer:

  1. Oj syster skrev riktigt mycket idag, till glädje för oss trogna läsare.
    Jag gillar ditt hem som det är. Men det viktigaste är att du själv och de dina gillar det. Min dröm vore också att få nån som kan fixa allting. Även om man har vissa idéer så ser man ju inte alltid alla möjligheter som ett proffs kan.
    Använd sommaren till att luskamma gräsmattan din på fyrklöver, eller spana efter stjärnfall så kanske din önskning om Simon och Tomas blir till verklighet. Eller ja... jag lämnar inga garantier... alls. Lycka till! Hojta om du ser nån fyrklöver!

    SvaraRadera
  2. Bra idé att leta fyrklöver och stjärnfall, jag ska genast börja!

    SvaraRadera