måndag 16 januari 2012

DAGDRÖMMER


Har haft en bra nattjobbshelg då jag varvat dagsömnen med att dagdrömma lite, det behöver man göra ibland! Jag har tänkt skriva ihop ett litet bokinlägg men innan dess vill jag dela med mig om just denna måndags små utflyktsdrömmar. Inget avancerat förutom att det kräver en resa över till Nya Zeeland, men väl där är detta sådant jag brukade ägna mig åt för att förgylla vardagen medan vi bodde där. Ta färjan från Birkenhead mot Auckland central, sätta mig ute på däck och njuta av de ljumma vindarna och alla små båtar som ligger och guppar i vattnet. Packa matsäck och ta med barnen till Takapuna beach. Sitta på en filt i sanden och läsa en bra bok och äta jordgubbar medan jag håller ett öga på barnen som badar. Kanske tar även jag ett litet dopp.Sätta mig i hotellbaren på min gamla arbetsplats i The Esplanade Hotel i Devonport och beställa en flat white kaffe. Se mig omkring och notera vilka förändringar som gjorts sedan jag var där sist. Kanske skulle jag till och med bli bjuden på lite mat av restaurangchefen om han jobbar kvar.Ingen drömdag utan en stor glasstrut från Mövenpick i Mission Bay, godaste glassen alla kategorier! Det ska vara två stora kulor Macadamia Dulce  i en nygräddad knäckig våffla som avnjuts på stranden mitt över vägen. Jag vågar knappt tänka på många sådana glassar jag ätit genom åren!


Jag är som ni vet ett stort fan av att sätta guldkant på vardagen. Livet består ju till största delen av vardagar, och jag vill verkligen inte att dom bara ska vara gråa och trista. Men det måste inte vara storslaget och komplicerat, det kan räcka med att tända ljus och läsa en bra bok, köpa hem tulpaner, äta blodpudding på finaste porslinet, ta ett varmt och härligt bad i skenet av ett doftljus (i vårt fula badrum är dämpad belysning en förutsättning för att man ska kunna njuta!), ett gott glas vin och lite ost, göra en liten utflykt om man råkar ha en ledig dag... Det finns hur mycket som helst man kan göra för att förgylla tillvaron! Vad brukar ni göra?

Något som förgyllde min tillvaro var när jag härom dagen fick en fin award av CoolaAnna, de fina orden på hennes blogg gjorde mig så glad! Meningen är att man ska lämna vidare awarden till fem andra bloggar, men jag har en sådan beslutsångest att jag inte vet om jag klarar av att välja. Det finns ju så många fina bloggar och bloggvänner där ute! Så tills vidare får awarden stanna här, kanske lyckas jag bestämma mig snart. Tack snälla snälla Anna!6 kommentarer:

 1. Å härligt o dagdrömma, o vilka drömmar sen!!
  Mysiga bilder i mysig text c",)
  ha en fin vecka, Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Å Elin. Du skriver så fint så jag blir tårögd.

  När jag ser dina bilder, är det som om jag skulle titta in på mitt liv om jag flyttade. Jag skulle ha exakt samma känslor så jag förstår dina utflyktsdrömmar.

  Det är underbart att bli förälskad i en plats, känna att man har allt och lite till. Ibland till låns, för vissa är det en del av ett nytt liv. Man har hjärtat på flera ställen, en rikedom i sig. Jag funderar mycket på det här just nu. Hur man hittar balans mellan sina världar, drömmar och rötter.

  Tack för en fin stund hos Kiwielin, som alltid. Skulle gärna dela en Mövenpick glass med dig.

  Kram <3

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Så fint Lotta skriver ovan!! Vad vore livet utan dagdrömmar?! Jag dagdrömmer massor. Älskar det helt enkelt! Det vidgar mina vyer stundtals och andra gånger får det mig att minnas platser, stunder eller personer som betytt ngt för mig.
  Jag förgyller gärna vår vardag med en god hämtmiddag. Det kostar vi på oss då och då. Antingen från Lisas skafferi i Ystad eller ljuvlig italiensk mat från Vespa i Lund. Den sistnämnda brukar det blir från vid födelsedagar. Lägg till ett gott mallorquinskt vin som vi provat ut på någon vingård under föregående resa och lyckan är total. Annars är vardagslyx som idag att få komma hem tidigare till sonen. Läsa en bok bredvid honom medan han snusar middag.
  Promenera under stjärnhimlen är en annan favorit. Gärna med min fina vovve intill. Han nosar nöjd och jag tänker fritt!!
  Ha en alldeles underbar vecka Elin!
  Dina NZ foton och minnen är suveräna!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Håller med Lotta, blir lite tårögd med både lycka och ångest i hjärtat. Mest tror jag att jag känner lycka!

  Tack för du delar med dig av ett land som är helt oupptäckt för mig och mina familj. Det ser verkligen fint ut!

  JAg älskar att sätta guldkant på vardagar. Har kommit dithän att jag upptäckt att det nästan är bättre med vardag för då blir det mer spontant!

  Vi har en liten grej inom familjen att vi turas om att laga mat och lägga snyggt på tallrik, ungeför som i HAlv åtta hos mig. Barnen älskar det! En fin smörgås med lite frukt och grönsaker på förgyller kvällen när man väntar hem mannen efter det att han jobbat sent. En liten lapp i väskan till en älskad dotter brukar vara uppskattat. Den brukar jag köra med till alla i familjen iof. Men den uppskattas

  Kram och tack för ett jättefint inlägg! Smyger nog tillbaks och läser en gång till :)

  SvaraRadera
 5. Hej, en till nattjobbande ssk här! Hittade din blogg när jag letade efter trädgårdsbloggar. Fattar inte riktigt varför, men du har kanske skrivit något inlägg om trädgården någon gång?
  Vad härligt att dagdrömma. Jag gör det med när jag går igenom alla mina resebilder. Vi bodde på Irland ett år, allt det negativa har jag förträngt och nu längtar jag dit igen:)

  SvaraRadera
 6. Ja, du är flink att njuta vardagen! Önskar jag var likadan.
  Har det svårt att ysa till det, särskilt som min partner inte är mycket för sånt. Han uppskattar det, men det är liksom inget storslaget för honom. Så mys i vardagen blir mer ett glas vin och en film, eller nåt sånt. =o)
  Kram

  SvaraRadera