fredag 20 januari 2012

FREDAGSDRÖMMAR


Det var länge sedan jag "snodde" bilder, men just i kväll känns det nästan befogat trots att det egentligen inte är okej. Härliga fredagsdrömmar är på sin plats, och jag brukar ju osökt hamna i Auckland, Nya Zeeland. Titta och njut, för det tänker jag göra. Här finns både dyrare och billigare hus, enkla och mer påkostade. Den dag vi flyttar tillbaka kommer det inte att bli något dyrt hus, men ibland behöver man drömma om sådana också. 

Här kommer mina favoritbilder just nu. För trots att jag trivs där jag är så har jag inte upphört att drömma och planera för framtiden. Så trist livet vore utan drömmar!
Bilder realestate.co.nz

5 kommentarer:

 1. vilka hus Elin!! Jag blir sugen på allihopa...vad vackert det är.

  Har ni tänkt att flytta tillbaka permanent? Jag minns inte hur många år ni bodde där första gången. Ett stort steg...men kanske en efterlängtad förändring?

  Jag som längtar efter mer tid i Sverige ;)
  Man vill ha lite av allt, hela tiden.

  Stor kram och härliga drömmar du bjuder på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta, ja visst kommer vi att flytta tillbaka. Men när det blir vet vi inte än. Vi bodde i NZ i fyra år, så vi har ju en stor del av våra hjärtan där. Vi ångrar inte alls att vi flyttade tillbaka till Sverige, men vi vill helt klart flytta tillbaka en vacker dag. Visst är det lite av problemet här i livet, att man vill ha lite av allt, hela tiden! :)

   Kram!

   Radera
 2. Wow, wow, wow, wow och ännu mer wow Elin! Du har just förgyllt och spridit solsken över min lördagsmorgon! Dessutom har du väckt en NZ-reslust hos mig! Vilka hus och miljöer! Älskar de super snygga trädecken! Pooler att drömma om! Jag ska spara några av bilderna i en inspirationsbank!

  Hur är prisläget i Auckland? Jämförbart med Stockholmspriser eller mer överkomligt? Är det stor prisskillnad mellan olika förorter?

  Önskar dig en toppen fin lördag Elin! Här är det förkylt och vi har en helt oplanerad dag. Skönt! Så det lär bli skidskytte på tv, hundrundor och lek i trädgården. Fick faktiskt vårkänsla i trädgården igår em. Jag inbillade mig iaf att solen värmde!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att jag kunde förgylla din lördagmorgon!

   Huspriserna i Auckland kan väl ungefär beskrivas som stockholmspriser, och det varierar mycket mellan olika områden. Men den kvalitet man får för pengarna kan absolut inte jämföras med svensk standard, husen är kalla och dragiga, dåligt isolerade jämfört med här. Dessutom ska man ha i tanken att räntorna är MYCKET högre än i Sverige, så månadskostnaden blir enormt hög om man ska ta lån på stor del av köpesumman. Av dessa hus jag visade i inlägget ligger priserna på mellan 3 och 25 svenska miljoner.

   Toppen att jag lyckats väckat din NZ-reslust, då kan ni ju komma och hälsa på oss där så småningom! :D

   Kram Elin

   Radera
 3. Åh, underbart! Visst ska man drömma. Det gör jag hela tiden. Och hus, ja, vi kikar och längtar vi också äevn om vi bor bra just nu här i Westmere vid havet. Vår dröm är att flytta till Nelson - där som vi möttes en gång - och där vi har våra hjärtan. Min och hans familj är ju därifrån så en vacker dag hoppas vi att det blir så. Inspirerad av dig ska jag kika in på sidor och få drömma mig bort.
  Och jag håller med dig - husen är kalla - särskilt de äldre husen. Numera isolerar man när man bygger nytt och man ger t om ett staligt bidrag till de som värmeisolerar.
  Jag ser inte fram mot augusti här. Brrrr! Och vi som har havsvindarna rakt på oss.

  SvaraRadera