onsdag 5 december 2012

AWARD

Jag har haft en lugn onsdagmorgon med kaffe, julmusik och massor av levande ljus. Resten av familjen är på skola och jobb, men jag ska plugga hemma idag och det finns risk för överdosering av både julmusik och värmeljus... Det är allt eller inget som gäller i juletid!

Vilken lycka att vakna denna snöiga och kalla dag och upptäcka att jag har fått en award från Coolaanna! Det finns så mycket värme och omtanke i bloggvärlden, och det är häftigt att få lära känna nya människor på detta sätt. Ett stort tack Anna för awarden, jag uppskattar den jättemycket!

Genom awarden ska man svara på  några frågor om sig själv och här kommer mina svar:


1. Vad ville du bli när du var liten? Hårfrisörska och barnmorska fanns på tapeten, men även finansminister.

2. Vad är du idag? Jag jobbar som sjuksköterska, sedan några år inom geriatriken och trivs jättebra med det. Jag jobbar både på mottagning och avdelning, och går samtidigt en chefsutbildning. Full fart alltså!

3. Var vill du helst resa? Om jag kunde välja så skulle livet vara mycket enklare! :) Nya Zeeland kommer jag alltid att vilja åka tillbaka till, efter att ha bott där i fyra år står det ständigt högst upp på reselistan. Men annars... Skottland är redan bokat för april, Engelska landsbygden vill jag se mer av, Italien har jag ännu inte varit i, New York, Mallorca... Också vill jag åka till USA eller Canada och titta på NHL-hockey! Den allra bästa reseinspirationen får man på Bokcaféet i byn där Anna tar en med lite varstans i världen. Klicka vidare och njut!

4. Var ser du dig själv om fem år? Det är en fråga som jag hade ganska klara svar på för några månader sedan men inte nu. Jag vet att jag kommer att vara 42 år och förhoppningsvis lite klokare, barnen kommer att vara 19 och 16 år (hjälp!). Just nu är jag mitt i en tuff utbildning där mycket ställs på sin spets, jag jobbar massor med mig själv och i slutet av detta kanske jag kan se min livsväg lite mer utstakad för de närmsta åren. Jag tycker om förändring och att placera mig själv i nya sammanhang, så i princip skulle jag om fem år faktiskt kunna befinna mig precis var som helst på jordklotet. Det känns bra och spännande!

5. Rött eller vitt? Vitt!

6. Sommar eller vinter? Sommar, sommar, sommar!

7. Havet eller skogen? Bägge har sin charm, men om jag måste välja så får det nog bli havet. Eller skogen. Eller havet... Ja havet!

8. Hip hop eller dansband? Haha som att välja mellan pest och kolera!

9. Vad gör dig ledsen? Svek och lögner.

10. Vad vill du bli bättre på? Jag vill vara mer social, prioritera att träffa släkt och vänner. Också vill jag vara mer kreativ i vardagen, tex baka, måla och sy istället för att alltid hamna i soffan med en bok. Jag vill bli bättre på att inte skjuta upp tråkiga saker, och just därför ska jag genast bädda sängen, plocka undan disken och hänga en maskin med tvätt! :)


Jag kan inte välja, så jag skickar awarden vidare till alla som tittar in här, känn er fria att anta utmaningen och svara på frågorna.3 kommentarer:

 1. Grattis Elin!!! Du har en fantastisk blogg - äskar att läsa den!

  Skottland längtar jag så det inte är klokt efter. Såg Skyfall i helgen - nu vill jag dit mer än någonsin!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis från mig Elin! Så roligt att du visar dig på bloggen allt oftare igen! Det förgyller min vardag! Jag glömmer aldrig hur jag fann dig NZ-blogg under föräldraledigheten för några år sedan och började följa den med spänning!
  Så roligt att få läsa mer om dig också! Spännande utbildning du genomgår. Jag hejar på dig!
  Önskar dig en super fin torsdag och tack för de snälla orden om min blogg ovan!
  Kram din bloggvän i södern!
  -Anna

  SvaraRadera
 3. Säger som Anna, låter spännande med den utbildningen!

  Så kul o läsa lite mer om dig, "lära känna" på ett vis c",)

  Klem Anna

  SvaraRadera