lördag 29 december 2012

LITE JUL SÅ HÄR I EFTERHAND


Hoppas att ni har haft en fin jul! Här har vi haft det bra, och jag har som omväxling faktiskt varit ledig precis hela julhelgen. Då gjorde det inte så mycket att behöva gå tillbaka och jobba i mellandagarna.

Denna jul har firats lite annorlunda för vår del. Vi brukar vara helt själva i vår lilla familj på fyra, men i år åt vi julaftonslunch hos mina föräldrar och firade sedan på kvällen med Niklas familj. 

Som vanligt vill jag ut med allt pynt så fort julen är över. Helst på annandagen, men jag brukar kunna hejda mig ett par dagar till. Nu är julgranen borta och det mesta av allt det röda. Men stjärnor och ljusstakar får vara kvar ett tag till, dom lyser ju upp så fint i fönstren. 

Här kommer några bilder från vår julhelg.Bild tagen mitt på dagen på julafton, så vackert det var!Lite ost fick det bli kvällen före julafton, tillsammans med godis, frukt och annat gott.
Min mans chokladfudge är vida känd, och det är tradition hemma hos oss att den görs kvällen före julafton. Somliga år hinner han göra några omgångar redan tidigare under december, men dom brukar aldrig räcka fram till själva julafton. Lussekatter kan jag gärna vara utan, men denna saffranskaka hör julen till. Gärna nybakad
kvällen före julafton, så saftig och god och julig!Mina föräldrars julgran så som den alltid sett ut och förhoppningsvis alltid kommer att göra.
Något annat skulle kännas fel.Vi hade visst varit snälla även i år, självaste Tomten kom och förgyllde julaftonskvällen
med sitt långa skägg och sin varma vargpäls.Dessa två busar gillar verkligen julen! Dom har haft party i julgranen varje dag, inget glitter fick vara kvar och kulorna har det sparkats tassboll med över golven. Men jag är en snäll matte, julen är till
för att ha roligt och det måste ju även gälla små söta katter.

5 kommentarer:

 1. Det var en riktig Tomte det, vilket härligt skägg!

  Och katterna skulle jag bara vilja krama om...

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Hallå Elin!
  Vilken fin jul ni haft! Underbart fotografi av omgivningarna från julafton! Så vackert! Hos oss var det gråmulet som gällde men inne solsken!! Nu packar vi för mer solsken, på tisdag bär det av över sundet och sedan vidare till Gran Canaria nästa morgon. Längtar!! Var på Åhléns i förrgår och köpte fyra nya pockets då jag insåg att bokförrådet sinat och det bara finsk dansk litteratur på Kastrup!!
  Önskar dig och familjen en gott 2013!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 3. Å, fin jul ni haft! Vackert fångat av dig.

  Granen blir kvar här, 700 ljus och nästan lika många ornaments har tagit sin tid. Men för övrigt är det vitt, grönt och tulpaner som ska in här!

  Härligt att dela 2012 med dig!

  Gott Nytt År!

  Kramar
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilken härligt inlägg. Och du..bilderna, det är något magiskt med dem!! Vad har du gjort?!!! Känns som jag kan kliva in rakt in i dem!

  Kram och Gott Nytt År Elin!

  // anna

  SvaraRadera
 5. Kul att du tittade in hos mig!

  Vad roligt att ni haft en greyhound, visst är de underbara? Men som du skriver; jobbar man mycket så är det inte lämpligt att ha hund, de kräver en massa tid och kärlek. Men katter kan man ju ha, tack och lov, de är lite mer oberoende av oss och klarar sig fint själva en del.

  Hoppas vi ses igen!

  SvaraRadera