torsdag 5 januari 2012

2011

    
Härom dagen satte jag mig vid datorn för att göra en liten sammanfattning av 2011. Jag började gå igenom mina bilder och gjorde en ny mapp där jag sparade de mest speciella minnena från förra året. När jag var färdig satt jag där med 109 bilder, alltså alldeles för många för ett blogginlägg. Jag lät det bero, men nu sitter jag här vid datorn igen och ska försöka korta ner och sammanfatta. Wish me luck! :)


2011
 Året då...



... vi spenderade årets första timmar med fyrverkerier och bubbel i Nya Zeeland. 




... jag vaknade upp till den vackraste soluppgången någonsin.




... vi fick bekräftat att Hong Kong är precis så där galet overkligt som vi alltid misstänkt.









... mamma och jag tillbringade ett par makalösa veckor i USA. Omringade av vackra Smoky Mountains, trevliga människor och bra musik. Strålande sol så gott som hela tiden, vi kunde inte ha haft det bättre. 
Och jag såg fler fula handväskor under dessa dagar än jag tidigare sett i hela mitt liv. 
En upplevelse det med!










... vi gjorde vår efterlängtade och galna nöjesparksresa till England. En långweekend då vi lyckades klämma in både Alton Towers, Blackpool och London. Nöje på högsta nivå för hela familjen!
Denna resa gjorde mig ännu mer tokkär i engelska landsbygden, och jag fick börja min födelsedag i hotellets orangeri med äkta engelsk frukost och English Breakfast Tea. Minnen för livet! 






       



... vi hade en otroligt fin sommar på alla sätt. Trots att jag inte hade någon semester så fanns massor av tid för umgänge och utflykter. Promenader i kvällssol och många sköna stunder på altanen.






... jag njöt av det vackra som finns i vår egen stad. Husen, parkerna och de mysiga
caféerna på hemmaplan. Jag gjorde också flera utflykter till havet. Satt på en klippa och läste eller bara tittade ut över vattnet. Vackert och rofyllt!




... jag för första gången besökte Lund, och för första gången hade champagnefrukost på en takterrass i Göteborg. Studier i Lund, konserter och andra nöjen i Göteborg, härliga minnen från bägge städerna!




... vi med frukosten framdukad framför TVn fick se All Blacks ta guld i Rugby World Cup. 
Självklart satt Nya Zeelands flagga uppe på väggen denna dag.




... vi sett många Brynäsmatcher live i Läkerol Arena.




... vi sett många Brynäsmatcher hemma framför TVn, med godsaker framdukade på soffbordet.









... jag på allvar började älska hösten. Denna höst som var så makalöst vacker och skön på alla sätt. Mycket sol, ytterst lite regn, vackra färger, inte särskilt kallt... Helt perfekt!




... första delen av vintern varit lika perfekt som hösten. Mestadels varm och behaglig - så behaglig en svensk vinter nu kan vara - och minimalt med snö. Om det nu måste vara vinter så är det precis så här jag vill ha den!






... jag hade mer julkänsla i maggropen än någonsin tidigare. Så mycket pirr och mys det bara kan bli, så trots att jag jobbat under julhelgen måste jag ändå säga att vi nog haft vår bästa jul nånsin.
Jag har den mysigaste lilla familjen i världen!



2011 var också året då sportmedaljer togs hem, då sushi lagades i massor, kära vänner kom på besök från andra sidan jorden och jag hade en rädisa i naveln. Det var året då drömmar blev sanna och ytterligare drömmar började vävas samman och bli till planer, året då jag för första gången tillagade känguru, sov på tagelmadrass och bar tyrolerhatt på en pub. Det var året då jag vågade gå över glasgolvet i Sky Tower och fick massor av nya utmaningar på jobbet. Det var även året då jag upptäckte Wordfeud, och jag tillbringade många långa timmar med att läsa böcker och läsa underbara bloggar.

Sist men inte minst, så var 2011 året då jag fick flera nya vänner. Det är NI alla bloggvänner, och jag är så tacksam över att ni finns och förgyller mitt liv! Tack för att ni fortsätter att titta in och tack för alla fina kommentarer ni lämnar här, om ni bara visste hur mycket det värmer! Jag önskar er ett fint 2012, varma kramar till er alla!

Elin

6 kommentarer:

  1. Vilken årskrönika Elin!!!

    Vad ni har gjort mycket, vilka resor! Helt enastående.
    Dina bilder och texten är så fint sammansatt.

    Underbart helt enkelt!

    Tack själv, du förgyller min blogg, min tid jag lägger på att skriva. Det är alltid trevligt och härligt att hälsa på här hos Kiwielin, en guldblogg.

    Kramar! Önskar dig ett lika fint 2012

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte annat än att hålla med Lotta. Vilka resor och vilken härlig sammanfattning!

    Jag är glad över att jag hittade dig inne hos Lotta!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Hej Elin!
    Härligt med en "best of"!! Varje år innehåller så många guldkorn, det gäller att minnas tillbaka och glädjas över allt kul och spännande som hänt! Jag instämmer i att det också är mysigt och värdefullt att upptäcka sin egen hembygd! Det finns så mkt vackert att se och uppleva även runt hörnet (även om jag tenderat att stundtals vilja uppleva det lååångt bort först!!). Men man lär sig!! Och det ena behöver ju inte utesluta det andra för oss som gillar variation!

    Just hemkomna efter ett super mysigt dygn i danska huvudstaden. Nyss ätit en underbar laxpasta jag hittade på nätet.

    Trevlig lördag kväll! Jag ska kika på the Gladiators ikväll!!

    Du är en toppen bloggvän Elin! Så härligt att få följa dig i vardag och ledighet!
    Stor kram Anna

    SvaraRadera
  4. Vilken härligt inlägg, men minnen från året som gått.
    Ett händelserikt år...Tyvärr minns jag mest alla tragedier, men oxå trevliga minnen så klart.
    Tack för kommentar inne hos mig oxå, Elin och det har varit trevlig att lära känna dig lite grann genom din blogg. Ser fram emot ännu ett åt med att läsa din blogg. =o)
    Fortsatt Gott 2012!

    SvaraRadera
  5. Tack snälla ni för att ni tittar in hos mig och lämnar varma och härliga kommentarer, jag blir så glad! <3

    SvaraRadera
  6. Så kul att läsa om ditt år, och vilka vackra bilder! Långt till jag ska börja älska hösten, hur gör man när man är en vår och sommar dyrkare? Jag har just börjat spela Wordfeud och är så hooked att när jag var ute och promenerade(powerwalk) i Northcote idag spelade jag mot 3 stycken, en var Louise, som vann förståss! Vi måste spela!
    Wickan

    SvaraRadera