fredag 27 januari 2012

ATT HA FREDAG



Visst är det härligt med fredagar ibland! För mig som skiftjobbare är fredagen oftast inget annat än en helt vanlig dag, varannan vecka är den ju inledningen på en jobbhelg. Men just i kväll råkar jag vara ledig även om resten av helgen innebär jobb. Så vi har en mysig hemmakväll här, och jag kikar bara in snabbt för att visa vad vi haft för oss.



Vilken lycka det är att få hem en efterlängtad bokbeställning! Nio böcker blev det denna gång, nio böcker i olika genrer och jag ser fram emot att läsa dom alla. Peter Robinson är en av mina absoluta favoritdeckarförfattare, och här finns två olästa böcker av honom. Lycka!



Kvällens middag bestod av ugnsrostad potatis, blomkål, morötter och chalottenlök, den möraste oxfilé jag någonsin ätit samt massor av hemmagjord pepparsås. Mmm... Rent spontant skulle jag säga att det är något av det godaste jag ätit, köttet var magiskt och nästan smälte i munnen. Ekologiskt, hängmörat och från en tjur jag har träffat irl, det blir inte bättre än så.



Ett gott vin till en fin köttbit, även om en krämig gratäng kanske hade varit det optimala tillbehöret istället för våra ugnsrostade grönsaker. Jag skulle tro att det även passar bra som sällskapsvin till smakrika ostar, korvar och andra tilltugg.

Nu ska jag återgå till familjen och min tekopp en stund innan det är dags att sova. Det är ju en dag i morgon också...


5 kommentarer:

  1. Härligt inlägg Elin! Kul med en ny bokskörd! Bara att välja och vraka! Jag ska förflytta mig till Australien i bokens värld denna helg, tack vare dig!!
    Middagen ser suverän ut! Här blev det färsk ugnsbakad lax med potatisklyftor och avacadosallad till. Mums det också!

    Just sett på Skavlan. Bland annat var där en mkt inspirerande ung norska med. Trots en rad olyckor och ett funktionshindet pga det var hon full av livslust och utrålade styrka. Härligt!

    Önskar dig en fin helg och hoppas jobbpassen går snabbt så du får komma hem till familjen!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Oj vilken bokskörd som Anna skriver, härligt!
    Jag har ju bestämt mig för att läsa mer men så blir det längre tid framför datorn än vad jag planerat eller svt play...det måste bli bättring! Har många bra böcker som väntar.

    Er middag ser underbart god ut!

    Ha en bra arbetshelg!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Vilket smörgåsbord!! Både med böckerna och middagen! Tack för tipsen! Jag fastnar gärna med författare som ligger på topp 10 listan därför behöver jag fler utmaningar till mig själv om att läsa andras böcker. Inte alltid läsa de där böckerna som ligger på allas sängbord!!!

    Ni är vardagshjältarna ni skiftarbetare :)

    Ha en fin helg!

    Kraam!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig Fredag!
    Det var inte igår jag åt en sån fin middag. Kanske borde göra nåt åt det... =o)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Peter Robinson, nja däremot ser jag min stora favorit Chimamanda Ngozi Adichie i din bokhylla. Åh, vad jag gillar!

    SvaraRadera