söndag 22 januari 2012

SÖNDAGENS MIDDAG





När jag ändå är inne på mat så kommer här även söndagkvällens middag. Lammkotletter med broccoligratäng och rödvinssås, mmm... Jag hade grädde i rödvinssåsen, det är därför den ser så äckligt rosa ut. Men den var supergod!

Lammkotletterna kryddade jag med salt och vitpeppar och stekte rosa. När dom var färdiga fräste jag en chalottenlök i pannan, tillsatte ca tre dl rött vin, vitpeppar, torkad timjan och ett par matskedar kalvfond. Jag lät det reducera till ungefär hälften, silade av och tillsatte sedan lite vispgrädde för att runda av smaken.

Broccolin förkokade jag ett par minuter och lade sedan i ugnsform tillsammans med hackad purjolök. Blandade lika delar vispgrädde och créme fraiche, tillsatte sedan massor av riven ost (man tager vad man haver, det blev både prästost och parmesan denna gång), salt och peppar, hällde över broccolin och strödde över lite extra ost. Gräddade sedan i 225 grader i ca 20 minuter.

Detta var jättegott tillsammans med ett glas Fontanafredda Langhe Nebbiolo, samma vin jag använde till såsen. Köttet var ju rätt milt kryddat, men den starka osten och purjon i gratängen gjorde sig finfint med vinet.

Jag ser fram emot att få äta resterna till lunch på jobbet i morgon!


2 kommentarer:

  1. Jag blir superhungrig. Du har snitsen på mat Elin, du är jätteduktig!

    Vilken tur att jag har middag kvar att äta ;)

    kram

    SvaraRadera
  2. Ghaa, det ser gudomligt gott ut!!! Och, du...det brukar smaka ännu godare dagen efter!

    Jag har haft trassel med mitt internet i helgen så jag har lite abstinens så här på måndag morgon!!! Men nu är det återställt igen :)

    Kram Anna

    SvaraRadera