lördag 12 oktober 2013

VAR SKA JAG BÖRJA?


Min lilla minisemester är avslutad, jag är hemma igen och har hjärnan och kameran fulla av vackra upplevelser och bilder. Jag gillar ju att köra bil, och att få åka iväg alldeles själv är sååå skönt. Jag kan stanna var jag vill och titta på vad jag vill, kan svänga av på vilka grusvägar som helst och titta på kyrkor, ruiner och vackra träd precis när som helst. Det är frihet! Denna gång har jag så många bilder med mig hem att jag inte riktigt vet var jag ska börja... Men jag tar det från början så får vi se var det slutar.

Mitt första stopp var i Sigtuna där jag mötte upp med min kusin och hennes sambo. Lunch och fika på "stan" samt en rundtur i deras otroligt vackra hem, det blev en dag att minnas! Sedan fortsatte jag ner till Stockholm där jag besökte Svenskt Tenn, Zara Home, Room, Habitat, Systrarna Voltaire och flera andra favoritbutiker. Natten tillbringades på hotell, och morgonen efter fortsatte min resa söderut.
Nyköping blev nästa stopp, och gissa om jag njöt av att få strosa omkring vid Nyköpingshus! Jag är ju smått besatt av historia och här fanns verkligen mycket att se. Tänk att Nyköpings Gästabud har utspelats här, att jag har gått omkring på samma gatstenar som Birger Magnusson och hertigarna Erik och Valdemar.

Även Nyköping som stad hade mycket att bjuda på. Jag hamnade av en slump på Hellmanska Gården där jag åt lunch på den fina uteserveringen och tittade mig omkring i den mysiga butiken. Jag tror minsann att det är första gången i mitt liv jag har ätit lunch utomhus i oktober!

Detta får vara allt för idag, resten av resan får delas upp i fler inlägg framöver. Hoppas att ni har en bra helg, själv njuter jag av att vara hemma med min familj igen!

2 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Välkommen hem igen. Vilken härlig tur du gjort och vad du måste fått se och göra. Bara bilderna här uppd talar ju sitt egna språk. Blir så sugen på att återse mina trakter ibland när jag ser bilder som dina ...fast ändå inte för jag trivs ju så bra här.
  Så skönt att få ta sin tid och göra precis det man själv vill, ingen att ta hänsyn till alls. Det finns ju verkligen så himla mycket historia i Sverige, älskar historia men känner att den bleknar när man bor så långt bort. Här i Australien är det ju inget så är så gammalt på samma sätt som i Europa.
  Tack för tipset om din kompis i Auskland. Kikade in där och såg vad hon och hennes kumpaner åstadkommit. Helt fantastiskt vackert. Det var verkligen jättefina alster de gjort med gubbar och grejer. Klart snäppet mer avancerat än i Warburton. Fast fin är det och man blir glad av att se det.
  Kram till dig vännen och ha en fin ny vecka.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Du är roadtripens mästare du! Så mysigt du verkar ha haft det!!! Vi ska snart till Stockholm för att hälsa på min syster med familj. Ska se till att besöka Systrarna Voltaire, om det hinns med! Mkt bebisfokus just nu men ngt eget ska väl hinnas med:-) Jag minns med stort leende tillbaka på vår roadtripdag på Österlen, inte minst när vi lämnat Olov Viktors och körde på småvägar i riktning mot Kåseberga!! Hoppas på fler gemensamma bilturer och teabreaks i framtiden! Sköt om dig och ser fram emot fler inlägg från din resa!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera