torsdag 31 oktober 2013

JUST NU LÄNGTAR JAG LITE EXTRA EFTER...... en smarrig frukost på Fernielea Café utanför Auckland.... calamares från Casablanca i Auckland. Bästa nånsin!... morotskaka på Kaffekoppen i Gamla Stan!... grönkålspaj med skinka och rödbetor. Och julmust till så klart!... ett glas nyzeeländskt bubbel!... pistageglass i sommarvärme!... pepparlax!


Ja som ni nog förstår har jag inte ätit middag än. Men nu är det bäst att jag skyndar mig till spisen, annars finns det risk att jag plundrar godisskålen som är tänkt till alla Bus eller godis-barn som ringer på dörren i kväll.

4 kommentarer:

 1. Jösses så mkt trevligt och gott! Det där frukoststället på NZ skulle jag gärna hänga med till! Gamla Stan vore inte fel det heller:-) Men det får bli tea och smörgås här hemma iställer, inte helt fel!! Fast jag hade nog annars kunnat tänkt mig en fredagsfika med dig på Olof Victors!!
  Trevlig helg Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vad mycket härligt och så mycket gott! Jag ställer mig i ledet och blir sugen jag med ;) Frukoststället ser onekligen extra läckert ut! Gamla Stan, ja då hänger jag med dig och Anna!

  KRAM och ha en skön helg

  Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Mycket gott du "bjöd" på idag! Kan förstå att du längtar "tillbaka" ibland. En gång för länge sedan bodde jag i Israel under långa perioder och jag hade väldigt svårt att släppa det landet, hade ständigt längtan tillbaka dit. Kan ibland fortfarande längta till det gamla som var då.
  Vet du vårt favoritvin av vita sorten är från NZ, Malborough Sound. Just nu när jag sitter här vid datorn kommer jag inte på vad flaskan exakt heter men oj så gott det är. Annars har jag lagt ner att försöka ha koll på goda viner sedan jag kom hit. Min man är så duktig på det och intresserad av vin att han alltid prickar in gott vin att jag bara låter honom välja och så njuter jag av att dricka det. Enkelt tycker jag!!
  Ha det fint!
  Storkram till dig
  Anette

  SvaraRadera
 4. Som du frestar Elin! Här sitter jag mätt och nöjd efter kvällens middag men nu när jag ser dina fantastiskt fina bilder blir jag hur sugen som helst. På allt du visar. :) Och tänk vilka minnen som måltider av alla de slag ger oss. Stunder, smaker, dofter och känslor som stannar kvar. Här hemma kan vi fortfarande inte sluta tala om sommarens ljuvliga matupplevelser i Dublin. Jag kan drömma på nätterna om världens godaste Caesarsallad, Cajun Seafood Pasta, The Lobster risotto to die for i hamnen i Howth och flera andra. Måste åka tillbaka till Irland. Så är det bara. ;)

  Tusen och åter tusen tack kära Elin för överraskningen som jag fann i brevlådan! Jag blev som ett litet barn på julafton. Vilken lycka att få paket. Bara sådär. Och vilket paket sedan! Hösten och vintern är räddad och du kan tro att det kommer lagas mat. Och pastillerna... lovely! Tack min underbara vän för att du fick mig att le stort och bli alldeles varm inombords. Du har ett stort generöst hjärta Elin och jag är så glad att du är min vän. ♥

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera