tisdag 6 juli 2010

FÖRSTA SEMESTERDAGEN

Första semesterdagen tillbringade jag och Klara i Stockholm. Klara hade lite utlovad shopping att göra, men vi hann självklart med Gamla Stan. Jag kan liksom inte hålla mig därifrån, oavsett hur "turistigt" det är. Kan gå omkring hur länge som helst på gator och gränder, och ta en fika eller äta lunch på nåt mysigt ställe, tänka tillbaka på hur människorna levde där för flera hundra år sedan.

Igår ville Klara gå till Storkyrkan och se var kronprinsessparet gifte sig, och det gick jag självklart med på. Vilken vacker kyrka, vi gick omkring länge och tittade på alla utsmyckningar och gamla gravar. Det var musikunderhållning med Armens Musikkår utanför slottet, så det lyssnade vi på också.

Med en man som numera jobbar stor del av tiden i Stockholm har jag en känsla av att jag kommer att tillbringa en hel del tid där. Det är ju hur enkelt som helst att åka med, åtminstone nu när barnen har sommarlov.


3 kommentarer:

 1. Å va roligt att åka dit! Vill också! Va fin Klara är också. Hon börjar så sakteliga bli en liten dam, minsann!

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Får se om jag lyckas med inlägg idag, igår fick jag svaret "serverfel" när jag skulle skicka iväg det.

  Vilken härlig Stockholmsdag ni verkat ha! Jag instämmer i att Gamla stan är mysigt. Där finns underbara små gränder och Österlånggatan tycker jag är fin. Ett besök på lilla butiken "Bortom bergen" brukar det bli. Bland annat fina keramikmuggar i Nittsjö design.

  Inom kort bär det av norrut till Stockholm med omnejd för att hälsa på familj och vänner. Då ska det bli lite cityshopping och promenader i grönområdena. Jag älskar Djurgården!

  Ännu en fin sommardag i Sverige! Så härligt! Igår kväll promenerade vi med hund och bebis på stranden. Mysigt!

  Härliga bilder från NZ! De kan verkligen det där med att integrera ute och inne. När jag besökt vänner i Melbourne har jag alltid njutit av den outdoor livsstil som de lever. Inte konstigt med det underbara klimatet kanske?!

  Ha en bra dag!
  Sommarhälsningar från Anna

  SvaraRadera
 3. Jenny, ja Klara blir stor...

  Anna, denna gång funkade det!
  Ja nu får man njuta som bara den av sommaren och värmen. Om vädret håller i sig till kvällen tror jag att det blir en picknickmiddag för oss vid havet, om nu inte barnen har andra planer. :) Just nu är dom hos kompisar och njuter i solen med kaffe och tidning. Sååå skönt!
  Ha en toppenfin dag!

  SvaraRadera