fredag 30 juli 2010

WAIPUDRÖMMAR


Under vår tid i Nya Zeeland i vinter ska vi träffa massor av vänner och göra massor av roliga saker, gissa om vi längtar! Att träffa vänner är prio ett, vi kommer inte att åka runt så mycket utanför Auckland denna gång.

Första helgen i NZ ska vi tillbringa i detta hus i Waipu tillsammans med tre andra familjer, ni kan aldrig ana hur mycket vi ser fram emot det.

3 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Härlig bild och vad mkt skoj ni har att se fram emot! Har ni mest svenska vänner eller inhemska vänner på NZ? Eller blandat?
  Idag har solen skinit från klarblå himmel och vi tog bilen över till Österlen och Mandelmanns trädgård. Så kul idéer i deras trädgård att inspireras av samt ett mysigt café. Handlade även en korg med grönsaker från deras egen odling. Dyrt var det men förhoppningsvis fullproppat av vitaminer!! Ruccolan smakade ljuvligt till middagen!
  Klart ni ska till Skåne vid tillfälle! Här finns mkt att se och göra! Har du ngn favoritplats i Sverige?
  Ha en mysig lördagkväll! Vi ska ladda med film ikväll!
  Soliga hälsningar från Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Vi har både svenska och NZ-ländska vänner i en stor härlig blanding och vi ser självklart fram emot att få träffa alla. Men jag måste säga att det var jätteskönt att ha just våra svenska vänner när vi bodde där, det underlättade mycket att ha vänner med ungefär samma bakgrund som en själv. Någon att sukta efter Marabou choklad med och prata om gamla tv-program osv, det betyder mer än man tror när man är på andra sidan jorden. Vi har även danska, holländska, skotska, engelska, tjeckiska och sydafrikanska vänner som vi har träffat i NZ, det är ju en bra mix av människor där.
  Mina föräldrar är troligen på väg till Österlen nu, jag ska tipsa dom om Mandelmanns trädgård.
  Många av mina favoritplatser i Sverige finns efter att ha varit utomlands i några år faktiskt i mina hemtrakter i Hälsingland. Det är otroligt vackert där, Växbo och Järvsö är nog ett par av Sveriges guldkorn. Annars gillar jag Stockholm väldigt mycket, det är en väldigt vacker stad.
  Vi har just ätit middag och strax kommer vänner över på en drink i solen som faktiskt har tittat fram lagom till kvällen.
  Hälsningar Elin

  SvaraRadera
 3. Hej igen Elin!
  Så kul med en sådan mix av nationaliteter bland vännerna! Det berikar! Aldrig känner man sig annars så svensk som när man vistas utomlands under en längre tid. Känner igen det du skriver om att man har mkt "svenskt" att prata om. Marabou choklad inte minst!! Och fler som firar jul på självaste julafton också!!
  Hälsingland verkar jätte fint! Har bara varit till Bollnäs i jobbet vid ett tillfälle. Det var vacker väg upp dit! Vid ngt tillfälle hoppas jag kunna besöka Järvsö och andra platser i dess närhet! Sverige har mkt att erbjuda! I yngre år ville jag bara resa långt bort, ut i världen var det som gällde. På senare år har jag nog mer börjat värdesätta allt fint som finns i Sverige också. Vandrade uppe vid Hemavan för några somrar sedan och tältade i den fantastiska miljön. Knappt man trodde att man var i Sverige!
  Annars har jag alltid gillat Skåne så det var lite att uppfylla en dröm när vi flyttade ner hit. Fast vintertid då är det oslagbart att få flyga till varmare breddgrader!!
  Nu kallar sonen på mer uppmärksamhet, har nog tröttnat på gåstolen! Som annars är en favorit!

  Önskar dig en fin tisdag!
  Sommarhälsningar från Anna

  SvaraRadera