tisdag 19 oktober 2010

FIKA


Igår förmiddag fick jag hämta hem en tjej med magont från skolan, och hon är hemma även idag. Inga andra krämpor förutom konstant ont i mellangärdet, hon är lika pigg som vanligt och kan äta och dricka. I natt har både jag och Niklas haft ont på samma ställe, så det är väl kanske nåt litet virus som spökar. Men så länge vi inte blir riktigt magsjuka så är det helt okej att ha ont tycker jag.

Igår kväll blev vår lilla sjukling sugen på att baka (lika bra att sprida det eventuella viruset så effektivt som möjligt!), och saftiga chokladmuffins med mjölk till kvällsfika tackar ju ingen nej till. Särskilt inte när hon dekorerat dom så fint med Nya Zeeländska flaggor!

Receptet hon använde var det till min mammas chokladkaka, fast hon använde muffinsformar istället för sockerkaksform. Den är hur god och saftig som helst, den perfekta chokladkakan.


Mammas chokladkaka


3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk cacao
150g smält smör
2 ägg
1,5 dl hett vatten


Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör, ägg och vatten och rör ihop smeten.
Häll i smord och bröad sockerkaksform och grädda längst ner i ugnen i 175° tills den är färdig (prova med tandpetare). Det är viktigt att inte övergrädda kakan, då blir den inte så där saftig som den ska vara.
Denna gång hälldes istället smeten i muffinsformar och gräddades i mitten av ugnen.

1 kommentar: