fredag 29 oktober 2010

PIHAIdag drömmer jag mig tillbaka till Piha, Nya Zeelands mest kända surfstrand väster om Auckland. Vackert och mäktigt, och varma dagar är det lätt att bränna fötterna i den svarta sanden. Det häftigaste av allt är nästan att åka vägen ner mot Piha, att stanna vid väggrenen och se ut över stranden, bergen och husen som ligger på bergskanterna med utsikt över allt detta vackra.

I Piha har man respekt för vattnet, med undervattensströmmar och ofta höga vågor är det ingen strand man åker till för stillsamt och mysigt badande med småbarn. Men som surfstrand är den ju perfekt, och jag tar gärna med picknick hit och doppar fötterna mellan flaggorna (det är ungefär så långt jag sträcker mig om det inte råkar vara trettiogradigt vatten).

Vi har gjort många utflykter väster om Auckland, jag gillar naturen och de svarta stränderna där. Piha är kanske inte favoritstranden, men den är storslagen och häftig och självklart måste man göra en utflykt hit om man är i Auckland.

2 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Kul med nytt NZ inlägg!!!
  Så härliga bilder! Verkar vara en häftig strand! Det är något visst med stränder och hav och inte minst att blicka ut över dem!
  Här har jag för avsikt att ta fram kläder inför resan idag (åker på onsdag), både jag och mannen är tidsoptimister och ofta ute i sista stund med förberedelserna eller iaf bara halvfärdiga kvällen före avresa. Vi har nog skärpt oss ett snäpp sedan vi fick barn!! Har kunnat seata oss på alla flygningarna och fick tag på ett av planets få tvåsäten och nästan längst bak i planet. Skönt att slippa "granne" (särskilt för den personens skull!!)samt att inte störa alltför många om det blir action med lilleman ombord. Han har gillat att flyga de gånger vi varit ute innan men nu är det lååång flygning som gäller! Bok-packningen kommer bli tung samt ett och annat julinredningsnummer som får hänga med!! Har på morgonen hittat lite tips om vingårdar på nätet, vi har några favoriter sedan tidigare men förstås kul att besöka några nya också. Har ni löst allt boende ännu för er resa?
  Önskar dig och din familj en skön helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Å vad ni är nära avresa nu, så spännande! Vi är också tidsoptimister vad gäller packning och planering, men när man har små barn kan det vara skönt att vara lite mer organiserade. Skönt att ni fått tvåsäten!
  Vi har löst det mesta av boendet nu, det känns skönt. Nu ska vi bara boka hyrbil och fixa lite annat smått och gott.
  Trevlig måndagkväll!
  Kram Elin

  SvaraRadera