tisdag 7 juni 2011

FURUVIKS BRYGGA

 Jag har skrivit om restaurangen Furuviks Brygga tidigare, och idag var det dags att åka dit igen. Jobblunch med denna utsikt är inte helt fel, och maten var jättegod. Jag åt en Storjungfrutallrik bestående av senapssill, tomatsill, räkor, Axmarröra, gravad strömming, kallrökt lax, fiskpaté och västerbottensost.Det är så rofyllt och avkopplande att vara vid vatten, vare sig det är hav eller sjö. Sådana här dagar när det är 30 grader varmt och vindarna är ljumma skulle jag inte ha något emot att bo vid havet, men regniga och blåsiga höstdagar bor jag nog hellre som vi gör nu. Men man kan alltid göra utflykter till havet, och denna sommar ska jag se till att utforska mer av den vackra skärgård vi har här i Gävlebukten. 

2 kommentarer:

 1. Ser fint ut! Hav och sjöar är gemytliga!
  Menyn lockade inte lilla sillhatande jag, men den rökta laxen lät smarrig.
  Vi får leta upp nåt mysigt matställe sen när vi kommer!
  Kramelikram!

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Vilka härliga och somriga bilder! Låter gott och trevligt med lunch intill havet! Gärna nära till havet men första parkett behövs inte. Då får man måla huset desto oftare också!!
  Här har det åskat och mullrat rejält ikväll!
  Kul att du också gillade Bumerang. Jag ska ta och läsa den andra boken hon skrivet och som finns översatt till svenska. Nyss läst ut en ngt märklig debutbok av Maria Erneholm. Blir nog ingen recension av den för jag är helt kluven i vad jag tyckte om den. Jag kunde inte sluta läsa den men den var ganska omtumlande och stundtals smaklös men samtidigt fascinerande. Sovdags här!
  Kram Anna

  SvaraRadera