måndag 12 december 2011

LUCIAFör första gången på många, många år sitter jag framför TVn och ser luciamorgon, det är ju riktigt vackert. Jag har tänt massor av ljus och dricker morgonkaffet ur min allra juligaste kopp. En riktig Elin-morgon alltså!

Det blir mycket glöggmys här hemma just nu. (Dock dricker jag inte förra årets saffransglögg från Blossa, den i guldflaskan. Den gillar jag inte alls, men flaskan är fin som dekoration)! Vi har en bricka fylld av diverse glöggsmaker, här finns både choklad, apelsin, äpple, mocca, lakrits och annat. Roligt att ha, men jag är ändå väldigt konservativ när det gäller glögg och vill helst ha helt vanligt glöggsmak utan några konstigheter. Blossas lättglögg eller vinglögg är helt klart favoriterna om jag inte gör egen.

Dags för en påtår och lite mer lucia innan det är dags att ta itu med dagens sysslor. Jag har visserligen en ledig dag efter helgens nattjobb (och kommer äntligen att få se lite dagsljus!), men har ändå lite jobbförberedelser att göra inför slutet av veckan.


Jag hälsar er alla som förr mången gång
med ljus i min krona och stämningsfull sång

Jag kommer när mörkast det är här i norden
och allt synes dött och förfruset på jorden

Men ofta vi även i hjärtat förnimma
som vore där ej en endaste strimma

Som strålande ljus och av livande hopp
som om isiga kylan där hejdat sitt lopp

Lucia symbol för där ljust vill vara
som kommer från ovan, det eviga klara

Som skimra i dunklet i var människosjäl
som lysa och värma vill, och allt göra väl

Du eviga stråle, du sol över allt
träng in i vårt bröst där det nu är så kallt

Jag hälsar er alla som förr mången gång
med ljus i min krona och stämningsfull sång


5 kommentarer:

 1. Det ser verkligen rikitgt trivsamt ut där hemma hos dig!

  Jag är en glöggfantast. Dels gör vi ca 20 liter egen glögg och dels köper jag massor av olika sorter.

  På jobbet fick vi Tindra glögg som var spetsad med massor av kanel och pommeransskal. Det luktade sååå gott att jag höll nästan på att smälla av!


  Hoppas du hinner med lite av julbestyren på din lediga dag!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Så härligt med ett inlägg från dig så här på luciadagen! Du verkar ha haft en jätte mysig morgon! Vi missade tv firandet imorse då det var uppställning på dagis strax efter sju. Jätte fint och stämningsfullt var det med de små! Det kändes så fantastiskt att själv ha en liten tomtenisse att vara stolt över! Innan har jag flera år besökt min systerdotters barns luciatåg på dagis.
  Vår trötta lilla tometnisse ville sova redan vid halv sju ikväll. Det tar på krafterna att lussa!

  Mysigt med glöggen! Min man hade nog bra gärna delat glöggbricka med er! Jag är inte så pigg på glögg tyvärr... Dock vankas det glögg hos grannar i helgen men det brukar slinka ner!!

  Njut av ledig tid nu, det är du väl värd!
  Stor lucia kram från mig!
  -Anna

  Ps. Jag är så ressugen nu att jag inte kan låta bli att surfa på resor. Två veckor ledigt i vintermörkret skulle sitta fint. Kanske till nästa höst...!!

  SvaraRadera
 3. Å vad mysigt och så vackert! En lottamorgon också ;)

  Jag tror jag ska värma lite glögg nu

  Luciakram från mig!

  SvaraRadera
 4. Anna, 20 liter egen glögg... Där ligger jag i lä! :) Så mycket julbestyr blev det inte på min lediga, dag, men jag hade det bra.

  Anna, Lucia på förskolan låter tusen gånger mysigare än lucia på TV! Minns själv hur det var när barnen var små, så stolta vi var när dom stod där framme och "sjöng"! Klara var med i sin skolas luciatåg i år, men det var bara för elever och lärare, inte föräldrar. Jag förstår ressuget, det har ju gått flera månader sedan ni var iväg senast! :) Härligt att surfa runt och drömma lite, det är ju halva nöjet.

  Lotta, jag förstår att det var en Lottamorgon också!

  Kram till er alla och tack för att ni tittar in!

  SvaraRadera
 5. Mys med Lucia morgon! Saknar verkligen ordentlig Luciafiring her i Norge...men den man kan se på nätet funkar oxå!!

  Här kör jag på Blossa glögg, Årets msmakade kaffekast tyckte mannen...själv är jag inte så "knusslig" på den fronten...hahahah!

  ha en fin vecka, Klem Anna

  SvaraRadera