Mammas morotskaka är den godaste som finns, den slår till och med Kaffekoppens finfina kaka. Det är nötterna som är hemligheten, de ger den där perfekta smaken och konsistensen. Och citronen i glaacyren, mmm! Här hade mamma dekorerat kakan juligt med granatäpple, det var både jättefint och gott.
Bästa morotskakan
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 dl finhackade hasselnötter
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
Vispa ägg, strösocker och rapsolja tills vitt och fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna och och morötterna. Häll i smord och bröad form.
Grädda i 175° i ca 50 minuter.
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
rivet citronskal
Rör ihop glacyren och bred över den svalnade kakan.
Tack för ett fint recept! Det måste jag prova nu i ledigheten :)
SvaraRaderaKram Anna
Vilken super smarrig kaka Elin! Den ser ljuvlig ut!!! Hoppas du haft en skön dag och förhoppningsvis fått lite ledighet!
SvaraRaderaJag har jobbat idag men är ledig resten av veckan.
Dags för lite bokläsning här!
Kram, kram
God fortsättning Elin!
SvaraRaderaDu bjuder på en vacker och vad det ser ut att vara, mycket god morotskaka. Mmm! Jag som precis varit på Kaffekoppen ;) Vår ugn är sådär att baka i men kanske ska jag våga mig på att testa det här receptet.
Stor kram!
Tack för hälsningar!
SvaraRaderaJa prova kakan, den är alldeles, alldeles underbar!
Anna, jag har haft ett par lediga dagar nu men ska jobba torsdag och fredag.
Kram Elin