söndag 12 februari 2012

BUBBLORNu hade vi sparat på det goda tillräckligt länge. Denna flaska med bubblande feijoavin köpte vid med oss hem från Nya Zeeland för ett år sedan. Det är inte det godaste bubblet i världen -även om jag verkligen gillar det- men det smakar hemma! Det smakar solig sommareftermiddag i vår trädgård, där vi plockade solvarma feijoafrukter som åts till mellanmål efter skolan.

Flaskan har sparats till något så kallat "speciellt tillfälle," men nu fick det vara nog med väntan. En mysig hemmakväll i soffan var en perfekt inramning, och gissa om vi njöt av smakerna! Feijoa och äpple i finstämd kombination, med härliga bubblor därtill. Nu känns det faktiskt lite som att vi på allvar har inlett nedräkningen inför vår resa.


10 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Så mysigt! Vi öppnade en flaska rött från en av favorit vingårdarna på Mallorca igår kväll. En massa minnen i det samt snart kan vi handla en ny på plats:-)
  Jag är bättre igen men vi får ingen ordning på lillemans mage. Känns lite hopplöst men han är tapper. Det snöar hos oss. Mysigt en dag när man ändå ska vara hemma.

  Så underbart det låter med nedräkning inför er resa!!!!
  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm vin från Mallorca måste jag prova någon gång!
   Hoppas att sonen mår bättre snart, inte roligt när magen krånglar och det blir utdraget.
   Kram!

   Radera
 2. Vad härligt Elin!

  Helt rätt att ni öppnade flaskan och tog in doften, känslan och längtan. Snart åker ni!

  Vi har viner från våra resor till Frankrike...och det känns så bra! Jag längtar till sommaren här då vi plockar bär och tar ett glas vin på en av våra favoritvingårdar efteråt. Det är sådan skön kombo. Jag kan känna doften och värmen när jag blundar.

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt Lotta, sådant är underbart både att minnas och att längta efter!
   Kram!

   Radera
 3. Har faktist aldrig sett det vinet!
  Måste ut och kolla. Älskar ju Feijoa. =o)
  Tack för tipset!
  Kram och Fortsatt trevlig vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå du bara måste prova! Det smakar jättemycket feijoa och är tokgott! Finns både sött och medium, jag gillar bara den mediumsöta. Men det är ju en smaksak. Jag har bara sett vinet på farmers markets och vissa vinbutiker, det finns nog inte i mataffärerna.
   Kram!

   Radera
 4. Låter som ett perfekt tillfälle att smaka på bubblet! Saknade dig verkligen i lördags. Det hade varit så kul att träffas!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade det varit tokroligt att ses!
   Kram!

   Radera
 5. Mmm va gott, jag älskar verklien smaken av feijoa. Men där jag bodde var det bara grisarna som åt frukterna, ja och så jag då. Vet du vart man kan få tag i 42 below med smaken feijoa? Man kanske kan beställa på systembolaget.
  Ja nu är det inte länge kvar tills ni åker,härligt

  Kram

  SvaraRadera
 6. Du och grisarna, kan inte låta bli att skratta lite för mig själv!
  Jag vet faktiskt inte om det går att få tag på 42 below med feijoa, men det borde helt klart kollas upp! Smaken på feijoa är så speciell och god!
  Kram!

  SvaraRadera