lördag 31 januari 2009

Matakana





Under vår tid i Nya Zeeland hittade vi några riktiga guldkorn som vi återvände till många gånget. Samhället Matakana en knapp timmes bilresa norr om Auckland är ett av dom. Våra goda vänner Helene och Dag talade så gott om Matakana att vi till slut var tvungna att åka dit, och visst var det ett underbart ställe! Samhället är så litet att om man råkar blinka medan man kör förbi finns det risk att man helt missar det. Men trots att det är så litet finns där det mesta man kan önska. 

Matakana är ett samhälle under stor förändring och vill man veta mer kan man gå in och läsa här. Vi brukade åka dit på lördagar för att gå på Matakana Village Farmers Market och provsmaka och handla lokalproducerade varor. Färska frukter och grönsaker, choklad, bröd, kryddor, ostar, blommor, marmelad och honung mm. Favoriten måste nog ändå sägas vara kaffet från Matakana Coffee Roasters, mums! Det är så gott att det med största sannolikhet får ett alldeles eget blogginlägg någon gång framöver. 

2 kommentarer:

  1. Vet du, du missade att nämna det bästa och mest prisvärda av allt i Matakana (som är oförskämt dyrt på det mesta)Blue,blue.co.nz, som säljer jättegoda mjukglassar på ekologiska Omaha blåbär mm, men min favorit är mandel&honung som är mördargott! $2.50 för en rånstrut, de du är inget rån!

    Kram!

    Louise

    SvaraRadera
  2. Å det har jag missat, måste helt klart prova nästa gång vi kommer dit!
    Kram!

    SvaraRadera