måndag 11 maj 2009

Välkommen in igenEn nygammal möbel har fått flytta in i vårt vardagsrum. Det här matbordet har vi haft i drygt sju år, vi köpte det till vårt hus i Bollnäs. Det är stort som sjutton, rektangulärt och slitet som bara den. Jag vet inte exakt hur gammalt bordet är men från början fungerade det som skrivbord på ett bruk i Dalarna.

2004 fick bordet följa med till Nya Zeeland där vi använde det i vårt första hus i två år, där passade det perfekt. Sedan flyttade vi, och bordet med sin rektangulära form passade inte riktigt in i det nya huset. Jag var inte beredd att göra mig av med det, så det fick fick vila i garaget i ett par år. Sedan var det dags för oss att flytta tillbaka till Sverige och bordet paketerades noggrant in och skickades på en åtta veckors båtresa tillsammans med våra övriga pinaler. Här har det nu stått i garaget i snart ett år, men igår var det dags för bordet att få komma in i värmen i vårt vardagsrum. Det Nya Zeeländska bord vi använt hittills klarade inte riktigt av växlingen i luftfuktighet mellan länderna, och har spruckit på flera ställen. Det ska nu få fungera som altanbord istället, med en vaxduk över.

Jag tycker om att blanda gammalt och nytt, men efter att vår vita skänk flyttades från vardagsrummet till sovrummet har det känts alltför "nytt" i vardagsrummet. Nu finns här en möbel som är både gammal och skamfilad och det känns riktigt bra! Visst tar bordet upp mycket golvutrymme men det får det vara värt. Jag är ganska säker på att det här blev riktigt bra!

2 kommentarer:

  1. Åhå den känner jag inte ens igen, fastän jag borde om ni hade den i Bollnäs. Minns bara det kvadratiska bordet som Ida och Göran har nu. Men fin är den. Älskar också gamla grejer.

    SvaraRadera
  2. Välkommen tillbaka, du snygga bord! Jag kan tänka mig att det passar bra i vardagsrummet!

    Kram: Sonja

    SvaraRadera