torsdag 8 juli 2010

EFTERMIDDAGSFIKA I SKUGGAN


Klara och hennes kompis ville göra rabarberpaj idag, och med lite assistans snodde dom ihop denna. Vi körde utan recept men resultatet blev strålande. Smuldegen rörde vi ihop av smält smör, ljus sirap, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Bara att fördela över sockrad rabarber i en form och grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Vi hade tyvärr varken vaniljvisp (min favorit) eller vaniljglass hemma, så vi fick göra en egen vaniljsås att äta till. Låt ett ägg, 1 msk strösocker, 1 msk potatismjöl och 4 dl mjölk sjuda under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och tillsätt sedan 1 msk vaniljsocker. Inte lika gott som vaniljvisp men det funkar. :)

Äppelpaj i all ära, men rabarberpaj är nog ändå allra godast. Frisk, lite syrlig och alldeles, alldeles underbar!

3 kommentarer:

  1. Rabarberpaj är fantastiskt! Jag och barnen blev bjudna av vår tillfällige granne Åsa Bransell på egenkomponerad rabarber/hallon-paj med vaniljvisp till! Så underbart gott! Är nog bara jag som är recept-nörd när det gäller bakverk å sånt! Kan inte tänka ut relativa mängder eller så när jag ska improvisera!

    SvaraRadera
  2. Ååå i vanliga fall brukar jag ha förätit mig på paj så här års. Men hittills i sommar har jag inte ätit en enda liten pajbit. Får bli ändring på det!

    SvaraRadera
  3. Det här var årets första paj för oss också, vet inte varför det inte blivit av tidigare att göra någon.
    Rabarber och hallon låter gott, det måste jag testa nån gång.

    SvaraRadera