tisdag 17 augusti 2010

VÄLKOMMEN EFTERLÄNGTADE VARDAG


Ett inköp av nymalet espressokaffe blev det idag. Min kvarn är tyvärr inte särskilt bra (faktiskt helt usel), så tills jag har unnat mig en ny köper jag helst färdigmalet kaffe.

Idag var första skoldagen efter sommarlovet, och för våra barn innebar det ju även en helt ny skola. Emil bad mig att släppa av honom bakom hörnet innan vi kom fram till skolan, men som den elaka mamma jag är lät jag honom hoppa ur bilen precis framför ingången. Dessutom stod jag i egen hög person och väntade på skolgården när han kom ut efter skoldagens slut! Men från och med nu ska jag vara snäll och hålla mig ur vägen eftersom jag är sååå pinsam bara genom att visa mig! ;)

Det var även start för ridskolan idag, och nästa vecka kör hockeyn igång. Men nu är faktiskt vardagen efterlängtad, jag ser fram emot rutiner, aktiviteter och mer ordning på saker och ting. Även om just jag aldrig får några rutiner eftersom jag jobbar skift och har olika schema varje vecka, så är det skönt att det blir mer uppstyrt för barnen.

Nu blir det kaffe och nya Residence, inte dumt alls!

4 kommentarer:

 1. Haha tänk att man som mamma är pinsam bara genom att finnas! =) Bra då vet jag vad har har att se fram emot!

  SvaraRadera
 2. Jadu, det är lika bra att vara beredd! :)
  Det hjälper inte att jag är ca tio år yngre än dom flesta av hans kompisars mammor, åldern gör ingen skillnad. Det är bara just att jag är hans mamma som är skämmigt. Men det kan jag bjuda på, jag vet ju vad som finns där under ytan! ;)

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Hoppas du har en bra kväll!
  Här i Skåne återhämtar vi oss efter flera dagars skyfall. Mkt regn kom det!!

  Rutiner och vardag känns främmande som föräldraledig mamma. Jag njuter av långa frukostar, goa stunder med bebisen och få tider att passa några månader till. Tids nog får jag också kliva in i ekorrhjulet igen!!

  Hälsningar Anna

  PS: Har just läst ut ytterligare en Joyce Carol Oates bok; "Fallen". Utspelar sig vid Niagara fallen. Den var helt suverän!! Slog faktiskt "Dödgrävarens dotter"!

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Regnigt och mysigt här! :)
  Hoppas att ni har fått nog av regn nu i Skåne, jag håller tummarna.
  Passa på att njuta av föräldraledigheten, ägna inte en enda tanke åt jobb, stress och aktiviteter!
  Tack för boktipset. Jag har varit lite långsam vad gäller läsning på sista tiden, men snart är det dags att göra en bokbeställning igen.
  Nu är det dags att sova här, snart ringer väckarklockan... Även om barnen klarar sig bra själva på morgnarna, tycker jag att det är bra att kliva upp med dom och få en hyfsat tidig start på dagen.
  Godnatt önskar Elin

  SvaraRadera