fredag 10 september 2010

FREDAGSMIDDAG


Kvällens middag bestod av parmesanpanerad torsk med morots- och sötpotatispytt, grillad zucchini och gräslöksås. Spontanpåhittat, jättegott och snabblagat på bara en halvtimme.

Parmesantorsk
Salta och peppra torskfiléer, vänd i vispat ägg och sedan i riven parmesan.
Stek i mycket smör i lagom varm stekpanna.

Grönsakspytt
Tärna morötter och sötpotatis (eller vilka andra grönsaker/rotfrukter som helst). Häll över olja, salt och kryddor efter behag, jag använde torkad timjan denna gång. Lägg grönsakerna i långpanna och in i ugnen i 200° tills dom är lagom mjuka.

Grillad squash
Strimla zucchinin med hjälp av potatisskalare. Salta och stek i grillpanna för att få fina ränder.

Gräslökssås
Köp färdig Creme Bonjour Cuisine! :)

Jag önskar er alla en jättefin helg med massor av mys, solsken och kramar!

2 kommentarer:

  1. Hej Elin!
    Vilken middag ni lagat! Kul att du bifogade receptet, den måste provas!!!
    Hoppas du och familjen haft en skön helg! Vi har njutit av sensommarvärme i ett vackert Paris! Shopping, långa promenader i mysiga kvarter, båttur på floden, goda luncher på restaurang och take away middagar i Luxenburgträdgården (för att anpassa för den lille). Charmiga, fina Paris, längtar redan tillbaka! Bland det bästa tror jag är att där kryllar av bokhandlar (tydligen är priserna på böckerna bestämda och alla får ta ut lika mkt, dvs näthandeln ej tagit över där), ostaffärer, bagerier, charketurier. Mysigare än stora shoppingcenter och stora matkedjor.Nog om det!

    Dags att hämta vovven på hundpensionatet!
    Önskar dig en bra start på nya veckan!
    Hälsningar Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna, välkommen tillbaka!
    Åååå vad jag längtar till Paris nu, det är ju så charmigt och pampigt och härligt på alla sätt! När jag och Niklas var där tillsammans höll vi på att äta ihjäl oss på crepes i alla dess former. :)
    Önskar dig en fin vecka också!
    Elin

    SvaraRadera