onsdag 2 november 2011

BOKTIPS

Det är mycket läsning och böcker just nu. Jag är ju lite sådan, allt går i perioder och jag går ofta in för saker till hundra procent en period innan jag tröttnar och övergår till något annat.

Denna syn mötte mig på vår lokala Bokia härom dagen. En massa inbundna klassiker i underbart vackra upplagor och till ett bra pris. Robin Hood, Robinson Crusoe, Alice i Underlandet, Agnes Cecilia, Skattkammarön, Jorden runt på 80 dagar, Den hemliga trädgården... Gissa om dessa böcker står på min önskelista till jul!


3 kommentarer:

 1. Hej Elin!

  De är så fina de där nya omslagen till klassikerna. Något som är nog så viktigt för att locka kanske de yngre läsarna som ännu inte har stiftat bekanskap med dessa underbara böcker. Jag är ett stort fan av dessa gamla klassiker som satte stort avtryck i min själ och mitt läsande då jag var ung. Äventyr och magi av allra bästa sort. Här hemma är de väldigt aktuella just nu då dottern just nu håller på att läsa just klassiker i skolan och vi har bestämt att vi ska ha en riktig klassikervinter här hemma. Först ut är Gullivers resor.

  Jag känner igen mig i det där med att det blir mycket läsning just nu. Överhuvudtaget läser jag som mest de mörka månaderna. Då infaller sig det där lugnet till att helt och hållet ge sig hän. Och all rekvisita som filt, tända ljus, te och brasa. ;)

  Njut av din vecka vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh, älskar klassiker! Kör just nu ett klassiker-tema med min åtta.
  Trevlig läsning!
  Kram: Sonja

  SvaraRadera
 3. Lotta, en klassikervinter låter ju underbart! Jag önskar att även mina barn skulle upptäcka det magiska som finns i böckernas värld, men dom läser tyvärr endast under tvång. Men kanske kommer det så småningom, jag hoppas att det ska ha positiv inverkan att vårt hem är fyllt av böcker och att deras mamma ständigt går omkring med en bok i handen.
  Den där rekvisitan med te, ljus och filt gör verkligen läsningen ännu mysigare! Önskar att jag kunde göra en brasa här hemma också!

  Sonja, så roligt med klassikertema! Jag har mycket kvar att upptäcka av klassikerna, du kanske har något tips om vad jag borde börja med?

  Kram!

  SvaraRadera