lördag 12 november 2011

NÄR MAN LÄNGTAR LITE
När jag tänker på Nya Zeeland är det oftast sommarvärme och blå himmel jag längtar efter. Men även mörkret är väldigt mysigt, vare sig det är under vintern eller en sen sommarkväll i december som på bilderna. Juldekorerade hus och belysta gator kan vara så vackra! Och att under ruggiga höst- och vinterkvällar krypa upp i soffan och dricka te i skenet av levande ljus är precis lika mysigt i Nya Zeeland som i Sverige. Dock krävs det både fler filtar och mer te för att hålla sig varm i de dragiga husen!


6 kommentarer:

 1. Hej!! Känner igen det med filtar i NZ. Systern o hennes sambo sitter med dunjacka o mössa på sig de värsta dagarna...fy farerullan.
  Men bilderna talar ettt annat spr¨k!

  God helg, klem Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Hoppas du har en mysig lördagkväll! Just kikat på "Så mkt bättre" och blev på så gott humör av att se och höra olika tolkningar av Timbaktus låtar. Ingen fan av honom sedan tidigare men han verkade jätte sympatisk.
  Härliga foton du har att kika på och drömma dig tillbaka. Det måste kännas speciellt att ha ett andra hemland så som ni har. Förstår om tankarna går dit lite extra så här års då sommaren anländer där samtidigt som vintern närmar sig här. Fast du verkar ha NZ väldigt nära i tankarna året om Elin:-)

  Ha en härlig söndag imorgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Haha! Ja, dragiga hus är man "van" vid, men blir aldrig glad i. =o)
  Tråkigt att behöva gå runt med ytterkläder på inomhus.
  Men fina bilder i alla fall och visst kan det vara vackert med alla de där ljusen runt jul. Men jul utan snö och familjen är ändå ingen jul för mig.=o)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Å jag vet! Det är precis det jag skulle sakna också. Det är ljuset, men mörkret också och all seasonal decorations som det finns mer av.

  Precis som Anna skriver, är det ju ditt andra hemland med starka band och känslor.

  Vackra bilder!

  Kramar och hoppas ni har skön söndagkväll!!

  SvaraRadera
 5. Tack alla för era fina kommentarer, vi har haft en jättebra helg.

  Anna, du känner mig ju ganska väl vid det här laget och har helt rätt i att jag har NZ i tankarna ständigt! :) Fast mer eller mindre i olika perioder. Jag såg inte Så mycket bättre igår pga hockeyn utan ska kolla på det med maken i efterhand. Jag tycker att det är ett så himla mysigt program!

  Tine, jag antar att ni har det ännu kallare än vi hade i Auckland. Den där råa kylan när man vaknar på morgonen och ska kliva upp är helt enkelt vidrig!

  Kram till er alla!

  SvaraRadera