tisdag 15 november 2011

MYYYSER!

Jag gillar verkligen julen och allt som hör den till. Fast ännu mer gillar jag faktiskt själva upptakten till julen. Under hösten för jag undan för undan in diverse juliga attribut, såsom ljusslingor, glögg, ljuslyktor, julmusik och hyacinter. Så småningom kommer advent då jag plockar fram fönsterstjärnor och dekorerar huset med kottar, grangirlanger och ännu fler ljuslyktor.

Längtan efter julen är det bästa, mycket bättre än själva juldagarna. Så jag njuter så mycket jag bara kan just nu, och tänder massor av levande ljus på kvällarna. Jag läser julnummer av mina favorittidningar och dricker glögg i sängen innan jag somnar på kvällarna. Härliga november!


9 kommentarer:

 1. Hej Elin!

  Åh, vilket härligt mys! Och just ordet "mys" är ett av de ord jag tänker på då jag tänker på dig för jag slutar aldrig att imponeras över hur duktig du är på att mysa till det. Att ta dig den där egentiden att sitta i lugn och ro och läsa en tidning eller en bok med en kopp te, glögg eller något annat gott. Att varva ner, ladda batterierna och bara vara. Det är en konst och du inspirerar vännen! :)

  Och jag kan bara hålla med dig, även här älskar vi julförberedelserna. Hela den där månaden innan jul njuter vi till max. Bakandet, pyntandet, ljusen, dofterna, smakerna, planerandet, julmusiken...ja, hela köret. Det är det som är det bästa. Längtan, skratten och myset. Det är inte målet utan resan och jag kan inte annat än instämma. Så även här hemma har vi nu öppnat dörren på vid gavel för julförberedelserna. ;)

  Njut fina du av den härliga julkänslan och ha en fortsatt fin vecka!

  Stor Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Elin, längtan efter julen och vara med om allt fint i december som julmarknader, baka, pyssla.

  Även den här tiden innan december drar igång är så skön. Man kan mjukstarta njutet, känna inspiration från tidningar och unna sig lite glögg men i lugn takt. Jag älskar den här tiden mellan oktober och Thanksgiving här. Det är lugnt men ändå känner man att det är härligheter på gång runt hörnet.

  Kram och tack för en skön känsla inombords!

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Juluppladdning är bäst, kan bara instämma!!! Fast själva julen med god mat, bokläsande, filmer på tv:n, familjestunder är inte tokigt det heller!! Längtar lite efter december nu, det blir liksom ljusare ute då på grund av all fin julbelysning i fönster och utanför husen. Och så den mysiga julstämningen som byggs upp under en hel månad!
  Ska du jobba mkt i jul eller blir det ledigt med familjen?
  Jag går på julledighet från den 21, går in och jobbar ngn dag i mellandagarna och sedan är det full fart efter nyår. Men dit är det låååångt kvar.
  Här bär det av upp till Stockholm imorgon. Ska bli mysigt att träffa syster med familj samt några goda vänner.
  Önskar dig en toppen kväll och kommande helg Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Jag håller absolut med, jag älskar allt glöggmys och läsa amelia jul för att planera julpyssel och fundera ut vad man ska baka.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh ja, adventstiden är härlig! precis som de över mig oxå skriver är jag inne på den delen med mys, eller "kos" som det heter på norska c",)
  Jag ska snart öppna blossas arabica glögg, smakat den? Sätta mig tilrätta med barnen o baka, smaka, se film o bara vara! Vi har ju inte mindre är 3 dagar ledigt runt jul i år...

  Klem Anna

  SvaraRadera
 6. Lotta,
  Tack snälla du! Ja ordet mys är ett ord jag använder väldigt ofta, men jag är som du skriver även bra på att njuta av just mys. Jag behöver verkligen mitt vardagsmys och ser till att jag får det. Man kan med små medel sätta guldkant på den allra tristaste dag, och det är något jag försöker göra.

  Lotta,
  Ja ni får ju en extra högtid i och med Thanksgiving, det är inte dumt!

  Anna,
  Jag håller med om att december är ännu mysigare, när alla stjärnor, ljusstakar och ljusslingor kommer fram. Jag älskar att gå på kvällspromenader då och kika på alla fönster som är så fint dekorerade.
  Jag kommer tyvärr att jobba nätter över jul, så vi får se hur vi ordnar själva firandet. Jag får försöka begränsa mitt dagsovande lite så att vi får några timmar tillsammans i alla fall.
  Hoppas att ni har det bra i Stockholm!

  Fröken Fräken,
  Amelia jul har jag faktiskt inte köpt, måste kolla efter den! :)

  Anna,
  Arabicaglöggen har jag inte smakat, är den god? Vi har dock ett ganska digert glöggförråd hemma just nu, även om jag gillar Blossas vanliga vinglögg allra bäst.

  Kram till er alla och tack för alla fina ord!

  SvaraRadera
 7. Den fantastiska jultidnignen!! Jag bara älskar att bläddra i dem och låta inspirationen komma! Idag ska jag nog sy nya gardiner..om jag nu kommer så långt!

  Nästa vecka blir det julstros i HUvudstaden med julmarknader i gamla stan och julskyltning på NK. Jaa bara en massa mys !

  Ha en fortsatt fin torsdag ! kram Anna

  SvaraRadera
 8. Anna,
  Jag vill också åka till Stockholm, ska försöka få till en dag där med en av mina vänner så att jag får njuta lite av det juliga även där.
  Sy gardiner border jag också göra, men jag tar mig liksom aldrig för!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Låter underbart!
  Ska pynta lite till nästa helg tänkte jag, och laga lite god glögg. =o)
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera