söndag 7 juni 2009

I love Josef FrankJag må verka lite småtrist generellt sett när det gäller inredningen hemma hos oss, men det finns faktiskt en liten bakomliggande tanke med det hela. Jag gillar färger väldigt mycket, jag vill bara inte ha dom överallt. Något som får mig att gå igång totalt är Josef Franks färg- och mönsterprakt, och nu är det dags att investera! 

Jag har två nyinköpta begagnade stolar här hemma och min tanke är att klä om sitsarna i något av ovanstående tyger. Visst kostar det bra mycket mer än att köpa ett tyg från IKEA, men ack så mycket finare det är! Och nu när jag har fått min vita neutrala bas här hemma är det faktiskt dags att börja lägga till lite färger. Det är ju det som är fördelen med neutrala väggar och möbler, man kan göra precis vad man vill runt omkring utan att det behöver kosta skjortan och innebära en massa jobb. 

Nu funderar jag bara... Kan det vara en slump att just grönt återkommer i alla ovanstående tyger? Näää, det tror jag nog inte! :)

5 kommentarer:

 1. Jag älskar oxå Josef Frank-tygerna, de är så härligt fantasifulla och färgglada! Hemma hos oss funkar de inte, av någon konstig anledning, daaaaa! Men det gör de hemma hos er!
  Go for it, så kan jag komma dit sen och dregla lite!
  Kram: Sonja

  SvaraRadera
 2. Som nog ha sett är jag också en Franklover! Visst tygerna är dyra, och tyvärr är de inte heller av toppenkvalitet. När jag klätt om våra stolar har det varit stolar som jag hittat på loppis eller fått oförskämt billigt på något annat håll. En stolsits kostar ca 350 kr om man klär den med Franktyg, var stolen billig från början är ju det inte så farligt. Eller?

  SvaraRadera
 3. Sonja, visst får du komma och dregla när jag nu tar mig för att köpa och klä!

  Håller med dej Familjen i Uttran om att tygerna är dyra, men jag har köpt superbilliga stolar precis som du gjort, och då blir ju inte totalpriset särskilt högt.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det fint med Josef Frank! För mig är det ett barndomsminne; farmor och farfar hade en JF tapet på sitt sommarställe. Min syster älskar också JF, så mycket att hon har broderat tapeten som farmor och farfar hade!! Kolla in:
  http://minspiration.blogspot.com/2008/12/sista-stygnet-r-sytt.html

  SvaraRadera
 5. Men guuud så fint, din syrra är ju helt otrolig! Om man slår ihop er två tror jag att ni tillsammans är mer kreativa än resten av världen! :)

  SvaraRadera