onsdag 11 augusti 2010

DAGDRÖMMAR PÅ HÖG NIVÅ


Långa dagar i solen med vänner (viktigast av allt!), picknick på stranden, brunch på Sausalito, handla mat på Foodtown, ta färjan ut till Waiheke, äta glass på Mövenpick både i Parnell och Mission Bay, bada i Wics pool, luncha och strosa runt i Devonport och Birhenhead, köra på vänster sida av vägen, köpa sushi i Northcote, dricka Kikis goda latte, shoppa i Ponsonby och Newmarket, åka upp i Sky Tower, fira julafton på stranden, köpa tyger och pysselprylar på Spotlight, äta på Burger Fuel, titta på rugby, ta ett glas på Northcote Tavern, spendera långa kvällar vid The Viaduct, köpa massor av magazines att ta med hem, titta in på The Esplanade Hotel (där jag jobbade), fika på mysiga caféer, köpa böcker på Borders, ta långa promenader och bara njuta av omgivningarna, husen, trädgårdarna, parkerna, vattnet, växterna...

Ja det här är NÅGRA av alla saker jag längtar efter att få se och göra i Auckland. Listan skulle kunna göras hur lång som helst, men just nu stoppade jag vid det här. Visst kommer det att bli en del shopping, just nu längtar jag mycket efter helt vanliga souvenirer. En plan är att köpa lite tyger med native mönster på, så kan jag sy kuddar och få det riktigt mysigt i soffhörnan. Kanske sy en NZ quilt också...

Hela familjen är engagerad i planerna inför resan och vi sitter ofta vid matbordet och drömmer oss bort. På Emils lista står just maten högst, han har en lång lista av saker han ska äta och dricka medan vi är där. Det är sushi, mince pies, butter chicken, bread and dips från Sausalito, burgare från Burger Fuel samt diverse snacks, godis och läsk.

Det råder ingen tvekan om att vi kommer att få en innehållsrik månad i Auckland med omnejd, och det lutar även åt att den blir ganska dyr, hihi!

3 kommentarer:

  1. Hej Elin!
    Så härligt det låter! Jag förstår att ni längtar!! Själv längtar jag efter att besöka den lilla bokhandeln med solrosor i en vas i fönstret i mysiga Stellenbosch i vindistriktet, äta lunch i skuggan av en ek på ngn av dess mysiga caféer, hälsa på i det lilla galleriet hos konstnärinnan som vi köpte en tavla hos när vi sist var där, prova viner på favoritgårdarna, gärna med en osttallrik till, flanera upp och ner längs gatorna i favoritstadsdelen i Kapstaden, stanna till i antikaffären, äta god sallad på stället med de vita parasollerna, middag på favvo asiaten med utsikt över Taffelberget, sola på underbara Camps bay, bada bland pingviner nere vid Boulders Beach och dofta på blommor och hänföras över utsikten över bergen i ljuvliga, fina Kirstenbosch Botanical Garden. Tack för din NZ-beskrivning ikväll Elin, den fick mig att ta fram mina favorit platser i södra Sydafrika! Jag längtar! Bara några veckor kvar! Men först ska vi njuta av underbara augusti på hemmaplan!
    Ha en fin onsdag kväll!
    Soliga hälsningar från Anna

    SvaraRadera
  2. Å vad härligt det låter, jag kan nästan se allt framför mig. Tänk att ni snart kommer att vara där och faktiskt uppleva allt detta igen!
    Nästa gång vi åker till NZ hoppas vi kunna se oss omkring lite mer i landet, vi har ju så otroligt mycket kvar att upptäcka. Men denna gång blir det som sagt mest att träffa vänner, det är vad vi prioriterar. Att få promenera på våra gamla hemgator och se husen vi bott i känns som rena lyxen, att få leva lite "vardagsliv" även om det blir koncentrerat under en relativt kort tid.
    Godnatt önskar jag dig!

    SvaraRadera
  3. Hej igen!
    Vardagsliv fast på andra sidan jordklotet! Exotiskt samtidigt som det förstås är "hemma" för er! Låter underbart! Jag misstänker att ni kommer att återvända till NZ fler gånger, så det finns en massa tid att se och upptäcka öarna!
    Jag har mer och mer börjat uppskatta att stanna längre på samma ställe samt att återvända till platser jag gillar. Som ung backpacker var fokus mer på att hinna med så många ställen som möjligt!! Idag har jag och lilleman varit i Ystad och ätit lunch med kollegor. Vandrade längs de mysiga små gatorna i solsken och bara njöt! Ännu en gång påmindes jag om hur mkt fint det finns att se på hemmaplan!
    Ha en toppen kväll!
    Hälsningar Anna

    SvaraRadera