måndag 21 november 2011

GÄSPAR LITE





Ingen jul utan hyacinter, och nu dröjer det inte länge innan mina första börjar blomma och dofta. Jag köper gärna blå hyacinter till första advent, och till jul brukar det bli vita.

Efter en helg av nattjobb har jag lite svårt att vakna ordentligt idag. Jag ställde visserligen klockan på halv ett, men när det är nästan mörkt när man vaknar hjälper inte allt kaffe i världen. Oj vilken grå dag det var idag! Men även om jag är trött så har jag haft en jättemysig eftermiddag här hemma. Jag har bläddrat igenom tidningar och böcker och drömt om alla kakor jag skulle vilja baka och all mat jag skulle vilja laga de närmsta veckorna. Återstår att se om jag gör verklighet av mina planer eller om de fortsätter att vara just drömmar.

Jag har även så smått börjat dekorera med ljusslingor här hemma, och en stjärna har kommit upp i ett vardagsrumsfönster. Jag kommer nog att pynta lite i taget under veckan, jag vill ha det klart i tid eftersom jag ska jobba även kommande helg. Det allra mysigaste är dekorera köksfönstren, men den karamellen suger jag på i någon dag till.

Nu ska jag återgå till min julmusik och tända några fler ljuslyktor här hemma, och det börjar bli dags att förbereda för middag i hockeysoffan. Det är rätt stor chans att det blir lite glögg efter maten också, det är minst sagt glöggfrossa här hemma just nu!


6 kommentarer:

  1. Hej Elin!
    Vilket suveränt snyggt foto du tagit! Underbart med hyacinter! Dags för mig att inhandla omgång två av dem.

    Ljusslingor är verkligen mysigt! Det behövs så här års. Hur mörkt kan det egentligen bli?? Vi brukar ha en ljusslinga på stallängan. Älskar att se det lysa från vardagsrummet och ut över innergården.

    Förstår att kroppen tycker det är segt att vakna och komma igång efter nattskift under den mörka årstiden.

    Vi har haft en toppen helg i Stockholm bland nära och kära. Det är så mysigt där.Nu blir det tända ljus här också!
    Önskar dig en fin tisdag imorgon!

    Stor kram på dig Elin!
    -Anna

    SvaraRadera
  2. Det låter som en härlig julstuga hemma hos dig! Jag kunde inte vänta utan satte upp allt direkt..nu måste jag vänta med att tända allt!! Jag ger upp på torsdag och då blir det mys i hela huset.

    Det är gräslitg mörkt ute. Förra veckan gick jag in i en mataffär där jag bor och handlade´, tjatade med lite bekanta jag täffade där inne och när jag kom ut var det becksvart! Usch!!

    Hoppas du kan sova lite bättre i natt!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vart är hyacinterna i det här landet undrar jag. Inte en hyacint så långt ögat når. Det är en vårblomma här! Eller så har jag missat den, men tror inte det.

    Så jag njuter av dina! Det ser jättefint ut. Älskar hyacinter.

    Jag kör julmusik nu och tänder ett supergott doftande julljus. Det behövs bara tändas en stund så släcker jag och dofter gott länge. Apelsiner med nejlikor är jul för mig. Ja, överhuvudtaget är julen så starkt förknippat med ljus, dofter och smaker.

    Din eftermiddag låter såå skön. HÄrligt Elin!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Låter som en plan, julmusik o glögg!!
    Ja hyacinter må in i huset till advent o jul, den lukten är obetalbar c",)
    Ljusslingor var det, har ännu inga men ser på en a väggeni vardagsrummet att det hade gjort seg med en vid tavlorna, kanske jag får beställa en!

    Det där med att inte riktigt vakna efter nattjobb känner jag igen. Tyckte jag gick som i vacuum den dagen jag gick av. men gillade iaf att jobba natt.

    Klem anna

    SvaraRadera
  5. Åh det låter så mysigt! Inte lika enkelt att få samma känsla här i Nya Zeeland. Jag har dock tagit upp min adventsljusstake och vi ska köpa ljus till den. Jag har tänkt att baka pepparkakor lite senare. Ska också göra glögg hade jag tänkt. Det är blåsigt, mulet och "bara 18 grader" så lite adventskänsla kanske det ändå går att skapa. Men inte som i Sverige så det får bli en slags variant.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  6. Mmm...Glögg! Det blev den första koppen med glögg här igår. Idag ska jag njuta isglögg på altanen i solen. =o)
    Och julpynt! Ska sätta upp stjärnor i fönstret idag tänkte jag, men utöver det håller jag på pynten i år. Förra året gick jag "full out". =o)
    Kramar och tusen tack för dina fina kommentarer inne hos mig!

    SvaraRadera