söndag 20 juni 2010

BRÖLLOPSDAG


Lördagen var ju THE bröllopsdag, och trots att vi var ute i skärgården så gott som hela dagen fick vi faktiskt känna lite på guldglansen över Stockholm. Vår kapten gjorde på morgonen en extra sväng in i Stockholms Ström så att vi fick se slottet, människorna och alla vackra båtar. Här är Dannebrogen med danska kronprinsparet Frederik och Mary och deras son Christian som vinkar åt oss.

På lördag natt tog jag och Niklas en promenad genom Stockholm. Inne i slottet pågick middagen och festligheterna, och även utanför slottet var det full fart. Musik spelades på hög volym i varje hörn och i tälten dansades det för fullt.

Stockholm är allt bra vackert, även nattetid. Och just denna lördag var ju feststämningen på topp, stan var full av glada människor.

Idag har jag ägnat stor del av eftermiddagen till att ta igen gårdagens missade TV-sändningar. Jag har njutit av vackra klänningar och gråtit floder under Prins Daniels tal, hur skulle man kunna låta bli? Ett stort grattis önskar jag världens finaste (och förmodligen världens käraste) Victoria och Daniel!

2 kommentarer:

 1. Hej Elin!
  Kul att läsa igen de inlägg man missat under en veckas frånvaro! Så härligt med Sandhamn! Dit ut har jag tagit Vaxholmsbåten några gånger (Norrskär när man inte haft bråttom och Cinderella mer otåliga dagar..!!)innan vi lämnade Stockholm för södern. Härlig, vacker båtresa!Vilken fin middag ni fick serverad!

  Vilket sagolikt bröllop i lördags! Vi följde det på SVT Europa! Så vackert, innerligt och smakfullt alltihopa!

  Skåne bjuder på 20 sköna grader idag vilket gör omställningen från Medelhavsvistelsen lättare! Har njutit under en vecka av sol, värme, en och annan regnskur, blommande bouganvillor, goda lokala viner och god mat. Bara tomaterna är ett kapitel för sig, oslagbar smak!! Men så har de kanske fått mogna i solen i lugn och ro?! Ett dopp i havet blev det, så ljuvligt! Men med liten bebis med blev det annars mer av mysiga utflykter- flanerande i Palma, lunch i hamnen där, tur till bergby med apelsinodlingar omkring, vinprovning på en av favorit vingårdarna och så en massa tid med sin lila familj. Vad mer kan man begära?! Började förresten läsa boken "Apelsiner och snöbollar" om en skottsk lantbrukarfamilj som köpte en apelsinodling på Mallorca och slog sig ner. Den kom för flera år sedan men jag har inte läst den förrän nu. Ska avsluta den här hemma! Har du kanske läst den?

  Härliga bilder från Cap Reinga också! Längtar dit när jag ser de fina fotona från Nya Zeeland!

  Ha en toppen bra måndag!
  Soliga hälsningar från Anna T

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!

  Vad roligt att du är tillbaka igen! Det låter som att ni har haft en jätteskön resa, jag blir nästan lite avundsjuk! :) Fast Sverige är ju fint just nu också, jag skulle bara vilja ha lite mer sol och värme.

  Jag har inte läst boken du skrev om men den låter läsvärd. Det är alltid intressant att läsa om människor som förändrar sina liv och förvekligar drömmar.

  Vi kommer helt klart att återvända till Sandhamn, ska ta med barnen ut också. Denna gång hade vi en chartrad båt, jättetrevligt. Det finns så mycket att se i Stockholms skärgård, det är en riktig skatt.

  Dags att förbereda mig för ännu en jobbnatt, gäsp! :)

  Ha en fin kväll!
  Elin

  SvaraRadera