torsdag 10 juni 2010

KOKBÖCKER

Jag har en ganska god samling kokböcker och jag gillar dom hur mycket som helst. Detta till trots använder jag dom sällan som just kokböcker, jag läser dom i stället som någon sorts skönlitteratur. Halvligger i sängen på kvällen med en trave kokböcker i knät, njuter av det som skrivs och dreglar över härliga recept och tänker att det där ska jag laga, och det där och det där...

Men i slutändan lagar jag för det mesta bara samma gamla pasta, pannkaka och korv. Samma smaker, samma kryddor, samma allt. Jag lovar mig själv då och då att NU ska det minsann bli ändring, men jag har ju lärt mig vid det här laget att det oftast inte blir så. Men ett par nya rätter i veckan borde man väl kunna få till? Jag ger inga löften, men jag ska i alla fall försöka från och med nästa vecka. Allt som behövs är lite planering, hur svårt kan det egentligen vara?

2 kommentarer:

 1. God morgon Elin!
  Vilken härlig hög kokböcker! Jag har tavellister i köket med mina allra vackraste kokböcker. Bland annat en jätte fin från Sydafrika som heter Harvest och som följer en familj som lämnade storstaden för att leva lantliv med sina barn. Så vackra foton! Har testat ett av recepten hittills iaf!! Min favorit är annars Ulriksdals slottsträdgårds vegetariska kokbok. Jag har ett 10-tal recept i den som vi använder regelbundet. De har en vegbuffé där på vardagsluncherna som inte är av denna värld. Plus att man sitter bland vackra växter också!

  Härig bild från Devonport! Jag klev av färjan där en gång och traskade runt bland de vackra husen! Har just börjat läsa "Sonat för Miriam" av Linda Olsson. Huvudpersonen är bosatt på Waihekee Island. Har du läst den kanske? Jag älskade hennes debutroman "Nu vill jag sjunga dig milda sånger".

  Dags att sysselsätta lille sonen som tröttnat på matstolen!!

  Ha en fin fredag och skön helg!
  Somriga hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
 2. Å jag har också läst Linda Olssons böcker, gillar dom jättemycket! Linda var på vårt lokala lilla bibliotek och pratade för ett par år sedan, det var när vi nästan precis hade kommit till Sverige. Tyvärr hörde jag inte om det förrän ett par dagar efteråt, så jag missade henne.

  Min favoritkokbok ser du längst ner till vänster på tavellisten, Discover New Zealand Food. Bilderna är sååå fina och maten självklart tilltalande för oss som bott där. Kanske skulle börja med att laga något ur den nästa vecka, får bläddra lite och se.

  Hoppas att ni har finare väder än vi idag, regnet öser ner... Man kanske skulle gå ut och hoppa lite i vattenpölarna? :)

  Ha en toppenfin helg!
  Elin

  SvaraRadera