tisdag 29 juni 2010

WIJ TRÄDGÅRDAR

Oj så många bilder jag tog igår! Jag gjorde nämligen en spontan utflykt till Wij Trädgårdar i Ockelbo, och jag både strosade, smög och kröp omkring med min kamera. Här får ni i alla fall se sju av de drygt hundra foton jag tog.

Å så vackra trädgårdarna var, Lars Krantz har gjort ett jättefint jobb där. Min plan är att åka tillbaka om några veckor när det blommar mer, just nu var det till exempel bara ett par av ca 200 sorters rosor som blommade i rosenträdgården.
3 kommentarer:

 1. Tror det är därifrån som Tomas Andersson Wij fått sitt tilläggsefternamn ifrån. Har för mig att han är därifrån trakterna.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Så fina bilder! Härligt att kunna göra ett spontan besök dit! Vilket kalas de bjöd på i trädgårdarna vid kronprinsessbröllopet!
  Jag ska just beställa boken om Wij Trädgårdar till min mor som ska få den i födelsedagspresent. Har kikat på den tidigare och den är så fin!
  I egna trädgården rensar vi ogräs för fulla muggar. Tänk att brännässlor växer så frodigt!! Vet inte om du sett det engelska trädgårdsprogrammet som gick på fredagkvällar ett tag? Om organisationen NGS (national garden ..) där trädgårdar bedöms av ombud för att sedan visas för allmänheten om de godkänns. Ett av ombuden sa ofta "this is a very critical part of the garden" och maken och jag brukar kliva runt i vår stora djungel och upprepa dessa ord med viss ironi!!Tror inte vi hade släppts in i NGS men det tar väl några år att bygga upp en tjusig trädgård??!! Årets projekt är en liten blivande äppellund överst i trädgården. 3 träd planterade hittills!!!

  Ha en härlig onsdag!
  Soliga hälsningar Anna

  SvaraRadera
 3. Anders, jag gissar att det är en bandyspelare? :)

  Anna, jag bläddrade i den boken när jag var där, en jättefin present! Ja ogräs finns det gott om i vår trädgård också tyvärr. Jag har faktiskt sett några avsnitt av det programmet, men har för mig att det var i NZ jag såg det. Roligt citat, hihi! Vi har två äppelträd i vår trädgård, det är en lyx att kunna plocka sina egna äpplen!

  SvaraRadera