tisdag 27 september 2011

ATT LÄNGTA TILLBAKA
Nu har det gått några månader sedan jag besökte mitt favoritcafé Kura i Stockholm. Här är ett par bilder från i somras då jag och Klara faktiskt råkade hamna där två gånger samma dag, både för frukost och eftermiddagsfika.

Stockholms godaste kaffe i kombination med den trevligaste personal man kan tänka sig är en oslagbar kombination. Att få höra nyzeeländsk accent i bakgrunden medan man bläddrar igenom en nyzeeländsk tidning är rena drömmen när man har "hemlängtan" och nu känner jag att det börjar bli dags för ett besök.


6 kommentarer:

 1. Vet vad du menar c",)
  Hoppas det inte tar för lång tid innan du kommer dit igen, Klem anna

  SvaraRadera
 2. Hej Elin!
  Härligt inlägg!!! Vilken lycka att det finns ett NZ-fik i Sverige! När jag läser ditt inlägg så längtar jag efter min och mannens favorit lunchställe i Kapstaden. De har de godaste av sallader, man sitter ute under vita parasoller och det ligger i min favoritdel av staden- the Gardens/Tamberskloef.

  Hoppas du snart får lite ledigt efter intensivt jobbande! Jag har varit på kurs i Malmö idag. Kul men trött huvud nu. Avrundande dagen med bokcirkel i byn. Mysigt!

  Ha en toppen onsdag imorgon!
  Kram Anna
  Ps. Kul med nya inlägg, det var tomt utan uppdatering på din blogg i förra veckan! Men ibland behöver man lite andrum från bloggandet!

  SvaraRadera
 3. Så trevligt! Visste inte heller att det fanns ett NZ-fik i Stockholm. Det ser enormt gott ut med kaffe och smörgås...mums! Jag fick inte nog av allt gott när jag var i stan förra veckan. Miljöerna är många gånger oslagbara!

  Kram från en fortsatt trött jet lag-Lotta

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att det finns ett NZ-fik i Stockholm! Jag tar ditt tips me mig och ska tänka på det nästa gång jag befinner mig i huvudstaden. :)

  Jag förstår att du längtar tillbaka och vad härligt att veta att ett besök väntar bakom hörnet. Att räkna dagarna och få längta och planera. Det är inte dumt alls. :)

  Nu håller jag tummarna för att denna kommentar ska kunna gå att publicera (alla mina tidigare har bara försvunnit).

  Ha en riktigt fin helg kära Elin!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Se där ja!
  Så vad säljer de på det där kaféet som är "typiskt kiwi"?

  SvaraRadera
 6. Tack alla för era kommentarer!

  Tine, det är väl inget av maten/fikat som är direkt typiskt kiwi. Förutom att du kan få en väldigt god flat white då förstås, och att du ofta får en chocolate fish tillsammans med din hot chocolate! Det som gör cafét så härligt är att ägarna är kiwis, att man får höra nz accent medan man fikar, och att dom är så där underbart öppna, trevliga och vänliga som vi svenskar sällan är. Inredningen är en blandning av gammalt svenskt och lite kiwiana i form av kuddar med maori patterns och tavlor med motiv från Piha. Samt att det finns lite böcker och tidningar från nz att läsa. En riktigt fin stämning helt enkelt!

  SvaraRadera